Ziua în care am decis să nu îmbătrânesc

IMG_9893 copy

Hm, ziceți voi, dar a fi tatăl Creței cu ochii verzi nu este o treabă ușoară. Te solicită enorm sentimental. Creața cu ochii verzi poate fi foarte surprinzătoare în reacții, aprecieri și te lovește adesea cu dovezi de iubire, care îți urcă mii de noduri în gât. O experiență de acest fel s-a produs oarecum de curând. Nu mă plâng. Voiam să simțiți și voi a mia parte din ce am simțit eu.

Așadar, eu, Creața cu ochii verzi. O țin de mânuță. Suntem după o tură de joacă epuizantă, dar fericită. Creața cu ochii verzi se lipește de mine.

– Tati, eu nu vreau să mori, zice și se uită la mine ca și cum mi-ar fi spus că ar fi vrut să-i citesc din nou din cartea preferată.
– Ah… păi… of… dar…, nu-mi găsesc eu cuvintele, așa că o întreb direct, ce înseamnă să mori?
– Înseamnă că o îmbătrânești și o să urci la cer, iar eu vreau să fim împreună mereu, mereu, îmi explică ea, iar ceea ce mă emoționează cel mai mult este firescul din vocea ei.
– Ah, dar mai e mult până atunci, încerc eu să-mi dreg glasul care tremură.
– Tati, uite, ca să nu îmbătrânești, trebuie să alergi mult, mult. Dacă nu o să îmbătrânești, nu o să mori, vine ea cu un sfat de copil priceput.

Nu știu cu cine a discutat Creața cu ochii verzi despre moarte, despre bătrânețe. Nu asta este important. Ci felul în care a spus-o. Din punct de vedere emoțional m-a făcut harcea-parcea. Ce să vezi? Am primit sfaturi de la un gâgâlici cu ochii verzi pe un asemenea subiect, iar asta este oau.

Mai târziu mi-am dat seama, Creața cu ochii verzi a făcut toate conexiunile logice absolut corect. Ea își dorește să fim împreună, să nu ne despărțim. Ea știe că moartea vine după bătrânețe. Care este rezolvarea acestei probleme? Să fentăm bătrânețea. Cum? Prin sport. Dacă ești Creața cu ochii verzi, lucrurile par extrem de simple: alergi, nu îmbătrânești, deci, nu mori.

Ziua în care am purtat această discuție metafizică a fost ziua în care am decis să nu îmbătrânesc. Niciodată!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleÎn Piața Victoriei s-au adunat 200 de mii de protestatari ingenioși și 40... de derbedei