Am văzut cum s-a născut o nouă Românie! (video)

Untitled

Sub ochii noștri s-a născut o nouă Românie. România oamenilor sublimi. Adevărul este că această Românie era aici mai mereu. Dar, ocupați fiind, nu aveam ochi pentru ea. Iat-o, însă, adunată în Piața Victoriei. O Românie victorioasă. A învins un sistem obișnuit să-i dicteze soarta. Și nu a făcut-o cu violență, bătăi, răsturnări de pubele. A câștigat prin bunătate, prin umanitate și doze sănătoase de civilizație.

Am stat aseară până foarte târziu să văd cu ochii mei cum se naște această Românie. M-am lipit cu sufletul de această clipă a istoriei și pot să vă spun că sunt fericit. Lumina telefoanelor din Piața Victoriei ne-a arătat fața acestei noi Românii. O Românie în care oamenii merg din timpul liber în piață, protestează de 6 zile în fața unui Guvern surd, orb și mut la solicitările lor. Dar nu cedează. O Românie care reușește să-și impuna voința în fața unui colos ce părea de neclintit. Iar apoi nu pleacă acasă. Se apucă de strânge gunoiul. Cu pungi în mână, cutreieră piața să o lase lună. Așa ceva nu am mai văzut. Și nu credeam că o să văd vreodată.

Apropo, aseară, în piața Victoriei, au fost doi Sorini. Unul care s-a sfiit să mai apară în fața camerelor și a plecat pe furiș de la locul său de muncă, deși atâta amar de lume i-a contestat realizările. Primul Sorin ține de trecut. De zilele în care acceptai tot ce ți se spunea. Al doilea Sorin nu a plecat. A rămas în piață chiar și după protest. Acest Sorin este viitorul. Un erou modest și necunoscut, care… a strâns gunoiul. Pur și simplu. Fără să-i ceară nimeni. Fără să fie plătit. Sorin din piață, jos pălăria! Îi vedeți în video. Iar ca el erau mulți, foarte mulți.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleColiva românului - miștoul cel de toate zilele (VIDEO)