Conflictul între generații NU e scindare națională (Video)

IMG_1365

Ascultându-i pe unii politicieni ai crede că mai avem puțin și ne dăm în cap. Sărim unii la alții la beregate. Cu urlete și scandal o să scindăm România, asta în condițiile în care ei, politicienii, încearcă să o țină grămadă. Ce convenabil pentru unii să ne știe dezbinați.

Eu nu cred în astfel de scindări. Nu există două Românii. Este doar o situație de moment pe care unii încearcă sa se urce călare și să își crească procentele electorale, iar alții vor să nu le piardă pe cele pe care le au. Cred că o s-o ducem împreună mult și bine. Suntem același popor și războiul civil este doar în mintea încinsă a unora.

Putem discuta, însă, de un conflict pe teme politice între generații. Cei mai în vârstă votează cu unii, tinerii cu alții. Dar și aceste conflict este normal. Nu l-au invitat românii.

Apropo, conflictul între generații nu este în stradă. Pentru că este greu să compari ceea ce se întâmplă în Piața Victoriei, adică protestul care a făcut înconjurul planetei și la care participă sute de mii de oameni, cu protestul din fața palatului Cotroceni. Sunt mai puțini, iar discuțiile despre undele psihotronice și ocultele mondiale care vor să conducă România aruncă în derizoriu un protest.

Adevăratul conflict între generații se dă în sufrageriile românilor. Acolo unde tinerii și vârstnicii mai au un pic și nu-și vorbesc. Acolo unde tinerii și vârstnicii încearcă să evite discuții politice pentru că astfel nu s-ar mai înțelege. Acolo unde tinerii și vârstnicii rămân a fi împreună, rude, oameni dragi, dar în același timp cu un set de valori diferit.

Am întrebat-o pe o tânără cu o pancartă pe care scria ceva despre Basarabia ce le spune celor din Cotroceni, a glumit, le-a zis în glumă fanii Stelei… și ai lui Arșinel. Aveți un video mai jos. Și din nou, miștoul românesc ne salvează de la alienare națională. Una peste alta, repet, conflictul între generații este absolut normal și nicăieri în lume nu a creat conflicte civile. Este absurd ce spun unii politicieni.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAntiexemplu - antisucces