“Jos mâinele după Valentine’s Day!”

20161210_194000

Aș strigă până la răgușire. Dar unde? Se organizează pe undeva un protest întru susținerea Zilei Îndrăgostiților americănești? Nu știu. Așa că o s-o fac pe blog. Am observat că pe facebook-ul meu drag, în bula în care mă simt confortabil, s-a creat o stare de nervozitate și antipatie față de Valentine’s Day. Ciudată combinație. Nu? Pe facebook-ul americănesc românii sunt împotriva zilei îndrăgostiților americănești și ne propun la schimb ziua îndrăgostiților românească. Cică ar fi neaoșă, iar noi, români buni, trebuie să o îmbrățișăm, că ar fi mai neprihănită de consumerism. Sesizați ironia?

Nu înțeleg această luptă oarbă. Băăă, trăim într-o lume în care ne luptăm suficient de mult. Unii trag cu Kalashnikov-ul în Siria. Alții ne fac la buzunare prin Parlament. Ăilalți prin Statele Unite nu se ogoiesc. Așadar, nu mai găsești un loc în care să bagi o inimioară, să desenezi un zâmbet. Încrâncenare, luptă, ură. Și vine ziua de 14 februarie, iar bula mea de pe facebook o rejectează. De ce? Că e prea americănească și siropoasă?

Băbăieți… Și fete, of course. Voi nu ați fost îndrăgostiți demult? Recunoașteți drept. Că dacă erați îndrăgostiți și vă năvăleau fluturii prin stomăcel, nu vă mai păsa de gura lumii, de siropoșenii… Scriați niște poezii de se rușina până și Vanghelie, care era la sectorul 5. Și apoi, dacă vouă nu vă place cu dragostea, cu inimioare, cu siropoșenii, vă rog să-i lăsați pe alții să facă diabet de la atâta siropozitate. Vă doare pe voi ficatul? Nu. Și atunci? Vă rog să-mi spună cineva. De fapt, nu, să-mi demonstreze cineva – când a făcut dragostea rău? Când a dăunat?

Deci, ce vreau să zic? Nu mai luați în răspăr Valentine’s Day. Lăsați-i pe siropoși să se iubească. Să-și declare dragostea. Chiar dacă o fac ca niște puști de clasa a 2-a. Asta este dragostea, te face să vorbești prostii și să te porți copilărește. Și nu mai puneți Dragobetele în antiteză cu Valentinul. Putem să sărbătorim și una, și alta. Eu, de exemplu, în Republica Moldova, am două Crăciunuri și nu mă supăr. Nici două zile ale îndrăgostiților nu o să refuz. V-am pupat. Și cum zice Paula, o colegă, iubiți-vă mult…

Cu drag, al vostru siropos!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleTinerelul de... 60 de ani. Dar tu cum ai sărbătorit Valentine's Day?