Am fost cu Creața cu ochii verzi la premiera filmului ”Frumoasa și Bestia”. PS despre ”momentul gay” al filmului (SPOILERE!)


Știți momentul acela pe care regreți că nu l-ai filmat? Nu a fost doar un moment. S-a lungit cât tot filmul ”Frumoasa și Bestia”. Creața cu ochii verzi a trecut prin toate stările. De la frică, la bucurie. De la lacrimi de tristețe, la explozii de fericire. Cred că am ratat o jumătate de film uitându-mă la reacțiile ei.

Aflase deja că o să fie o bestie. Așa că primul sfert din film a stat în brațe, ascunzându-și fața. Se mai ițea să vadă dacă a apărut, apoi iarăși se ascundea. Când s-a arătat Bestia, dar mai ales când s-a împrietenit cu fata, și-a schimbat atitudinea. Tot țopăia pe scaun, bătea din palme: ”Bestia este bună, nu e rea!”

În momentul în care Gaston, eroul negativ, l-a închis pe tatăl Frumoasei, a început partea cu lacrimile. De ce îl închide pe tatăl Frumoasei? De ce vrea să prindă Bestia? Când Gaston s-a înfățișat la palatul Bestiei, oau, a fost un spectacol pe scaun lângă mine. Din când în când striga: ”Bestia, Bestia, fugi, în spatele tău este Gaston.” Și când era rănită Bestia, ah, ce a mai suferit. Am asigurat-o că povestea se termină cu bine și a așteptat momentul. Concluzia, ar trebui să mai merg o dată la film. Ca să-l văd ca lumea.

Din ce am remarcat. Frumoasa putea să fie mai frumoasă… Părerea mea profund subiectivă. Dezamăgit sunt și de Bestie când devine Făt Frumos. Parcă aș fi vrut să fie mai frumos, mai carismatic. Dar sunt păreri subiective. În rest, povestea te ține, este frumoasă, este fix cum trebuie. Bestia este spectaculoasă. La fel și decorurile.

PS: Apropo. Este un scandal mondial, cosmic despre momentul gay din film. Lumea mă întreabă dacă merită să-și ducă și ei copiii la filmul acesta. Le e frică. Deci, ce este gay în film? Prietenul lui Gaston, îmi scapă numele, pare îndrăgostit de acesta. Dar nu face nimic deplasat. Pur și simplu îl laudă, îi dă sabia. Și cam atât. Oricum, este un personaj haios. Copiii se amuză. Iar la final băiatul, prietenul lui Gaston, dansează câțiva pași cu un alt băiat. Și atât. Ba nu, mai e ceva. La un moment dat, un bărbat este îmbrăcat într-o rochie și, în loc să fie dezgustat, îi place. Cam atât.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVirozeală