Iată că am ajuns la vârsta lui Isus

Viața este frumoasă! Am parte de tot ce contează. Sunt un om fericit. Dacă reducem șederea omului pe pământ la două părți, familie și carieră – mă declar mulțumit.

Este adevărat, există și multe lucruri pe care mi le doresc. Lista este lungă ca o noapte de iarnă. Dar este bine să vrei mai multe de la viață. Cât îmi doresc să fac chestii, o să merg înainte. Așteptările, năzuințele noastre ne împing din spate. Iar eu nu vreau să stau pe loc. Vreau să mă autodepășesc. Tot timpul am făcut-o. Copilul creț dintr-un sat sub formă de ceaun din nordul Republicii Moldova a avut vise, a avut dorințe. Ele l-au ajutat. Am știut că într-o zi o să fiu jurnalist, reporter, corespondent, că o să transmit informații, iar milioane de oameni o să afle știri de la mine. Am știut asta. Vă rog să mă credeți. Acum îmi trăiesc visul cu ochii.

Planuri, ambiții, dorința de a urca pe o scară a societății. Fac parte din viață și sunt ok, dacă nu îți răpesc din momentele importante. Acele momente pe care le trăiești alături de familie. O meserie care să-ți aducă satisfacții nu este totul. Familia, iată ce este cel mai important lucru din viață. 

Maia, soția mea. Natalia, fetița mea. Creața cu ochii verzi mi-a fost dată de soartă, de Dumnezeu, de o forță supremă. Mă bucur să fac parte din viața ei. Are o personalitate care mă încântă. Îi spun Creața cu ochii verzi pentru că a fost foarte creață când era mai mică. Acum i s-a mai îndreptat părul, dar are în continuare ochii verzi. Are și un suflet sublim. Mă inspiră.

Uneori stăm unul lângă altul. Ea are curiozități de copil. Eu îi spun, îi explic, îi povestesc. Urmează un ”Daaa?” și… tăcere. Acesta este momentul meu, cel pentru care trăiesc. Momentul de tăcere de după ”Daaa?”. Știu că fixează informația în căpșorul ei, iar ochii se uită în gol, mintea îi zburdă dusă de vorbele mele, deschizându-și uși pe care intră cu încredere. Visele ei de copil frumos se rostogolesc unul peste altul creând o lume superbă în mintea ei. Iar eu sunt acolo.

Peste ani, în unul din sertărașele memoriei sale o să mă găsească stând alături, povestindu-i despre planete, dinozauri, Albă ca Zăpada, balet, filmări, reportaje, întâmplări din copilăria mea. O să scoată acea memorie și o să o ruleze ca pe un film vechi, alb-negru. Ideea asta mă face fericit.

Se spune că nu iei nimic cu tine în mormânt. Eu o să iau. Aceste momente cu Natalia. Tăcerea de după explozia Daaa-ului. Zborul copilăresc. Toate îmi rămân în suflet.

Aveți grijă de voi! Nu uitați să trăiți! Eu o să încerc să-mi urmez sfatul! Astăzi am împlinit ceea ce se numește vârsta lui Isus.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCând în lumea Creței cu ochii verzi e soare!