Tema avorturilor s-a stins. Să vedem ce alte teme medievale mai apar

Am scris și pe facebook. Rămân la aceeași părere. Că dezbaterea despre avorturi este stearpă, depășită, de inspirație medievală și nu duce la nimic. Se ceartă lumea, zici că de aceasta depinde soarta universului. Se poate să nu-mi pese de un scandal creat artificial de cineva? Credeam că în mileniul III am depășit problema avorturilor.
Cât de fraieri suntem. Nu avem autostrăzi, nu avem spitale, nu avem școli, nu avem grădinițe, nu avem locuri de muncă bine plătite, nici păduri nu mai avem. Dar pe noi ne doare să ne batem gura de pomană pe tema avorturilor.

Cineva(oare cine?) hohotește citind pe Facebook cum se ceartă fraierii pe o temă falsă. Complet falsă. 

Să vedem. Pământul e plat? Soarele se învârte în jurul Pământului? În afară de avorturi, ce alte astfel de subiecte din 1700 toamna mai găsim pentru certuri facebokiste? Evul Mediul a avut multe teme de dezbătut.

Dar cât de indolent să fii să discuți despre limitarea/interzicerea/incriminarea avorturilor într-o țară care cu numai câțiva ani în urmă a suferit enorm fix din această cauză? Ecoul ororilor comuniste, ilustrate și prin filmul 4, 3, 2, este atât de proaspăt, încât este absurd să faci un marș pentru viață și s-o lași ambiguu. Că vrei să interzici avorturile, că vrei să le previi… Comunicarea Marșului a fost dezastruoasă. Ori poate exact asta “s-a dorit”, un scandal de tipul divide et impera. O lăsăm în coadă de pește ca să se umfle scandalul. 

De aia zic că totul a fost artificial și umflat suficient de mult cât să aibă Facebook-ul românesc ce discuta. Dar cel mai important, să mai aibă pe cine urî. Acum că s-a stins scandalul acesta, hai cu următorul. 

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Balena albastră” este în capetele noastre