Banditul cu sentimente

Când a intrat în camera noastră de cămin, aceasta a devenit brusc… cămăruță de cămin. Dar ce zic eu? A devenit cămară de-a dreptul. Omul avea mult peste 2 metri. Un cap ca de taur. Gâtul la fel. Era gros și lat cât un dulap. Venise la un amic cu care stăteam în camera respectivă. Era ziua amicului. Fără prea multă vâlvă, ne-am așezat la masă și ne-am pus pe citit cărți. Glumesc. Cine a văzut vreodată cărți într-un cămin de studenți? Am scos sticlele de vodcă la doi litri și ne-am pus pe… lecturat. Eu, ne antrenat în astfel de lecturi încercam să mă fofilez.

Văzusem la un moment dat un show în care invitații trebuiau să ghicească profesia unor indivizi după felul în care arătau și se îmbrăcau. Și unii erau atât de avocați, alții erau așa de medici, că nu aveai nicio îndoială. Ei bine, individul despre care vă povestesc și care ajunse la noi în camera de cămin era atât de bibliotecar… Dacă arăta ca un dulap… Glumă, bre, era toată ziua recuperator, raket. Pe scurt, bandit. Fără să-l tragă cineva de limbă, omul dulap ne-a confirmat ipoteza.

Vodka i-a dezlegat limba și după informațiile introductive despre munca sa complicată cu tot felul de proști care nu plătesc decât ”după ce sunt băgați în spital”, omul dulap a ajuns la sentimente.

Cine s-ar fi gândit că un raket, recuperator sau bandit este un suflet finuț? Nimeni. Dar tipul cât dulapul trăia o dezamăgire în dragoste. Așa că a început să ni se destăinuie. Că l-a părăsit, că el nu înțelege de ce. Se jura că nu a fost violent. În fine. Ne-a surprins că a scos o scrisoare de la piept și a început să o citească. Pentru că buchisea cu greu, m-am oferit să-i lecturez eu răvașul de adio de la duduie. M-a ascultat cât m-a ascultat, apoi mi-a zis, citește acolo unde zice că mă lasă că-i gravidă. Caut pasajul și citesc ”graviditatea situației mă face să te părăsesc!”

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCutii de Versace goale - Suflete goale