”Tati, nu mai sta pe facebook!”

Eram în parc. După câteva ture bune cu rolele, Natalia mea cu Ochii Verzi a obosit și… s-a împrietenit cu o fetiță. Sabina sau Sara, nu mai țin minte. Cert este că și aceasta era cu taică-su în parc. Și cum stăteau ele și se jucau cumințele, aud că Natalia mă strigă: ”tati, nu mai sta pe facebook!”

Eram cu telefonul în mână, dar nu stăteam pe facebook. Jur. De regulă, când mă mai atenționează astfel, stau pe facebook, dar în acel moment chiar nu eram clientul lui Mark Zuckerberg. Eram pe watsapp. Zic: ”Natalia, dar nu stau, răspund la niște mesaje pentru muncă!” Și îi arăt. Ce copil de 4 ani nu știe azi cum arată facebook-ul? Se convinge că nu o mint și își continuă discuția cu noua prietenă.

Cealaltă fetiță, cam de aceeași vârstă, aude conversația noastră și îi zice Nataliei cu Ochii Verzi: ”of, și tati stă atât de mult pe facebook!” Îmi arunc ochii spre banca unde era tatăl fetiței. Concentrat, cu telefonul în mână, butona ceva. O fi vorbit și el pe watsapp. Mai știi…

Discuția dintre cele două continua. Parcă se întâlniseră să-și verse amarul. Clubul fetițelor cu tați care stau pe facebook. ”Îmi vine să-i iau uneori telefonul și să-l arunc la gunoi”, îi zice fetița. ”Mie îmi vine să-i iau telefonul și să-l sparg”, îi răspunde Natalia cu Ochii Verzi.

Instinctiv am dus mâna spre buzunar. Primul gând a fost: ”trebuie să-mi protejez mai bine telefonul”. Din fericire, al doilea gând a fost unul de adult: ”băăăi, cât timp stai tu pe facebook, instagram, watsapp, twitter? Ți-ar mai trebui o viață numai pentru asta. Dar tu ai una singură, dependentule!”

Aveau dreptate cele două, Natalia cu Ochi Verzi și prietena ei: ”taților, nu mai stați pe facebook!” 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDoi copii au murit, noi ne certăm...