Tinder-zamăgirea în relații

Tehnologia modernă, rețelele de socializare, ritmul amețitor cu care ne trăim viața au cucerit și ultima redută a omului: DRAGOSTEA.

Pe vremea când telefonul mobil era pentru sms și pentru sunat, găseai un partener destul de anevoios. În primul rând, trebuia să ieși cumva din cercul tău, din bula ta socială, școală/facultate, prieteni, vecini, loc de muncă, bibliotecă. Asta dacă voiai ceva diferit. Nu vă îmbătați cu vodcă ieftină. Nici măcar cluburile nu te scoteau din iazul în care te bălăceai. În club te duceai cu prietenii. Ele erau în cercul lor de prieteni. Să te rupi de ai tăi, să o rupi de ai ei, era mai complicat. Presupunea un efort suplimentar. Vânătoarea avea riscurile, dar și farmecul ei.

Mai știți filmul Friends? Nu v-ați întrebat de ce se cuplau ăia între ei? Simplu, nu aveau Tinder… Era comod să-ți selectezi prietenul/prietenă din cercul de prieteni. Compatibilitatea era făcută. Rămânea să aflați cât de compatibili sunteți la pat. Despărțirea, pe de altă parte, era un dezastru. Efectiv trebuia să vă împărțiți prietenii.

Unde vreau să ajung? Vreau să arăt că de multe ori, cuceririle erau greu de făcut, iar despărțirile erau adevărate drame. Tocmai de aceea țineai mai mult la o relație. Astăzi, însă, i-ai dat ban pe Tinder, block pe Facebook și s-a terminat cu povestea de dragoste.

Oamenii au devenit atât de comozi. Lasă la voia calculatorului o lipeală. Stau cu un ceai în dormitor și agață fără să-și ridice fundurile din pat. O întrebare, ”vrei să ne vedem?”, rezolvă o întâlnire într-o secundă. Cine își mai aduce aminte cum era acum 5-10 ani? Până ajungeai la ”te scot la un film?”, trebuiau arse niște etape. Etape care astăzi au dispărut. O întâlnire cu fata/băiatul dorit obținută ușor poate fi la fel de ușor trecută la timp pierdut. Și, uite-așa, ne trezim că renunțăm extrem de ușor la cel/cea care putea fi prințul pe cal alb sau frumoasa adormită în cămașa ta, la tine în dormitor.

Acestea nu mai sunt relații adevărate. Sunt relații virtuale, consumate așa cum este societatea, pe repede înainte, superficial. Se întâmplă ceea ce am putea numi tinder-zamăgirea în relații: ”lasă că are balta Tinder pește, de ce să mă complic cu ăsta/asta? Nu mi-a plăcut culoarea ochilor, găsesc eu ceva mai bun…”

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleO bipedă...