Aventuri cu pensionari! Povestea șoferului octogenar care nu vedea, dar credea că îi este murdar parbrizul

sursa foto

Istorioara mi-a fost povestită de cineva. Am râs de era să leșin. Nu aveam de unde să știu că viața la 80 de ani este atât de… copilăroasă. Până să scrie o carte despre aventurile părinților săi pensionari, am zis că vă zic eu, pe blog. Așadar, închipuiți-vă, doi bătrânei simpatici, ajunși la o vârstă respectabilă. Iată ce îmi povestește persoana respectivă.

Vitalie, nu știi cât de încăpățânați pot fi oamenii la bătrânețe. Îți dau un singur exemplu. Tatăl meu avea probleme cu ochii. Nici nu știu cum vedea când conducea mașina. Daaaa, conducea… Îmi era frică să stau lângă el când era la volan. Zicea, lasă, că se feresc ăștia. Și intra în intersecție. Ceilalți șofer se fereau, săracii, îl înjurau, iar el zicea, ce pot să-i facă unui bătrân? Când îi spuneam că sigur ajunge la poliție, avea replica la el. Tu crezi că arestează un bătrân ca mine? Și tot așa… Mă panicam mereu când mă suna un număr străin, dacă i s-a întâmplat ceva și a făcut accident.

Pe la vreo 70 de ani vedea doar un pic. Dar pentru că își schimba ochelarii de vedere la niște prieteni care aveau un atelier de optoelectronică, ajunsese să nu mai vadă deloc. Prietenii ăia, niște pensionari și ei, îi făceau ochelarii după cum le zicea el. Bă, vezi mai bine? Da? Ok, i-ai p’ăștia. Nu vezi? Stai că-ți schimb lentilele. Le-a schimbat, le-a schimbat până… nu a mai văzut. Dar nu voia să meargă la medic.

Tot timpul se plângea că îi murdărește cineva parbrizul pe interior. Cică i-l dă cu ulei. A consumat litri întregi de spray. Îi ziceam, cine ar avea nevoie să-ți dea parbrizul cu ulei ca să nu vezi tu? Încăpățânat. Îl ștergea încontinuu și conducea așa chior. Nu am mai lăsat lucrurile așa, l-am convins să meargă la doctor. Avea cataractă. Cataractăăăă! Îți dai seama. Și el nu credea că e o problemă. L-a operat, iar acum vede perfect. Se și minunează, văăăăd, văăăăăd. Îți dai seama? Acum nu mai șterge parbrizul, nu mai are spray și nu-i mai murdărește nimeni parbrizul pe interior cu ulei.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCare este cea mai bună înghețată din lume?