Când nu te căsătorește nici Tinderul…

Ce vremuri, ce vremuri erau odată? Ajungeai la 20 de ani și, dacă erai fată, aveai mari probleme. Nu de alta, dar erai considerată bătrână pentru măritiș. Ți se zicea așa: fată bătrână. La 20 de ani femeile aveau deja 2 copii. Asta dacă era familia nefericită, că altfel, aveau și câte 4. Dacă erai băiat de 20 de ani, mă rog, semi-bărbat, erai numit: flăcău tomnatic. Nu era dramatic, dar roiau babele în jurul tău, te căutau oameni de peste 10 dealuri și 9 văi să te mărite cu fata lor. Asta dacă aveai ceva la suflet. Că dacă erau un terchea-berchea, nimeni nu și-ar fi dat fata pe mâinile tale.

Da, erau vremuri bune odinioară. Nu ca acum. Am un prieten care a ajuns la 35 de ani și tot neînsurat e. Dacă ar fi să-l raportăm la vremurile de altă dată, când curentul electric abia se inventase, iar mașinile erau depășite la trap de orice cal sătul, păi, ar fi trebuit să aibă nepoți acu. El, sireacul, holtei. Nu că ar fi holtei în zadar. Are casă. Și ce casă? 3 camere. Are mașină. Nu una singură. Vacanțele și le petrece pe unde vrea el, Grecia, Turcia, Spania. Are un singur defect, este corporatist. De fapt, două, îi place pescuitul. Triste, triste vremuri trăim.

Atâtea relații a avut și nicio fată nu a fost suficient de deșteaptă să-l mărite cu ea. Nu cred că au vrut foarte tare. Dar nici el nu a insistat prea mult. Așa că, vremurile de altă dată se uită cruciș la noi, la el și se întreabă, unde se duce România?

Uite, Ștefan cel Mare a avut vreo 5 neveste și vreo 25 de ibovnice. De însurat s-a însurat de tinerel. Ai fi zis, când a avut timp? Ici un răzbel, colo o ambuscadă, dincolo un cap de tăiat. Nuuu, prieteni, omul și-a făcut timp și de însurătoare.

Vă spun eu, amarnice timpuri trăim. Pe vremuri, fetele mai erau furate de acasă, mai erau strânse în brațe la hora din sat. Acum, ce să vă zic? Intri pe Tinder și ai asigurat totul, și sexul, și întâlnirea romantică. Dacă te plictisești prea mult, o blochezi pe tristă, respectiv, îl blochezi pe nepriceput. Și o iei de la capăt.

Da, ce voiam să vă zic, dacă știți o tânără de până în 30 de ani, care să ție cu casa, dați și voi la comentarii profilul de facebook al fetei. Nu de alta, dar prietenul ăsta al meu ar cam vrea să se însoare. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleSclavii copiilor