Idioțenie patologică: să înjuri un copil cu care s-a certat copilul tău

captură din filmul Idiocracy

Locul de joacă era destul de plin. Copiii se jucau voioși printre leagăne și tobogane. Părinții moțăiau pe bănci, mângâiați de soarele călduț de mai. Era o zi frumoasă, liniștită. Ce-i drept, din loc în loc se iscau mici bâlciuri între copii. ”Conflictele” se aplanau rapid. Nimic nu anunța tâmpenia care urma să se întâmple. Nici prin cap să-mi treacă că se poate ajunge la o chestie ca asta. Cel care a făcut-o sigur avea țiglele de pe mansardă strâmbe rău.

Așadar, câțiva copii mai măricei, 10-12 ani, se jucau lângă un balansoar. Habar nu am de la ce a pornit cearta, însă unul dintre ei a țâșnit ca din pușcă. Mai târziu am înțeles că s-a dus spre tatăl său. Nu-mi dau seama ce i s-a întâmplat și nu știu cât de grav a fost.

Peste câteva minute a venit ”tatăl” (îl pun în ghilimele, la fel cum îi pun în ghilimele și calitatea de om). Și ce a făcut zevzecul? S-a dus țintă spre băiatul cu care avuse conflict copilul său. Părea că are intenții ostile, că voia să-l bată, dar s-a oprit în loc și a început să-l înjure pe puști. Nu are rost să repet ce a zis. Pot spune doar că l-a înjurat într-un mod urât. Și îl auzeau o puzderie de copilași mici și mai mari.

Am sărit ca ars de pe scaun. ”Heeei, ce faci”, am strigat. ”Bre, termină, cum îți permiți”, a țipat și o bunică din apropiere. ”Omule, termină”, a mai strigat o voce de tată. Simțindu-se încolțit, s-a întors să plece. Nu înainte, însă, de a se întoarce și a-i arunca puștiului: ”și dacă-l prind pe tac-tu, îi dau vreo două capace.” Nu a durat mai mult de 10 secunde toată treaba, dar ziua de parc era stricată.

Aș pune punct aici, dar nu pot. Trebuie să spun că toți ăștia care înjură copiii, femeile, oamenii fără putere nu sunt nici măcar lași. Sunt indivizi care au cap cât să nu le plouă în gât. Sunt niște euglene, organisme monocelulare. Să înjuri un copil cu care s-a certat copilul tău este culmea idioțeniei. Asta nu se tratează! Păcat că astfel de indivizi se înmulțesc.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePiesele de la Eurovision 2017: ce #miaplacut și ce #numiaplacut