Lorelai este frumoasă și talentată!

La hipermarketul în care îmi fac cumpărăturile există un casier, care are mâna dreaptă mai mică și o poartă greu. Cu stânga mânuiește produsele cu o viteză uimitoare. Știți ce am observat? Dacă sunt două case libere, iar românul are de ales, foarte mulți o să meargă la casierul complet sănătos. De ce? Păi, cum credeți, de ce i se refuză dreptul câștigătoarei show-ului ”Românii au Talent” să fie… talentată. Mai exact, de ce i se neagă acest drept câștigat într-o competiție deschisă?

Am citit cu multă supărare și mâhnire sute de comentarii prin care unii ”oameni” refuzau să conștientizeze talentul tinerei Lorelai Moșneguțu. Unii ”oameni” nu au putut vedea mai departe de… mâinile acestei puternice făpturi. Ți se ridică un nod în gât citind atâtea invective și mizerii aruncate înspre cineva care nu se poate apăra. 

Lumea este nedreaptă, știu. Dar nu în sensul la care vă gândiți. Unii oameni au mâini și la ce le folosește? Doar să bea bere la pet și să comenteze pe facebook cu răutate și ranchiună? Alții nu au mâini, dar asta nu-i oprește să… fie talentați. Aici este nedreptatea! Mi-e milă de cei cu mâini. Pe bune. Își risipesc viața aiurea.

Am citit cu groază comentariile care o jigneau pe fată. M-am umplut de nervi și am zis că suntem o nație greșită, dar am greșit eu. Pentru că oricâte nulități ai aduna, tot zero iese. Uite că nu suntem țara lui Zero absolut. Până la urmă, au fost mai mulți oameni care au apreciat talentul tinerei Lorelai. Lorelai a câștigat pentru că este talentată și pentru că a fost votată de Oameni. Nu pentru că ni s-a făcut milă de ea.

Dacă ar fi după unii, cei cu un anumit handicap, ar trebui sa rămână la acest stadiu. Să nu-și dorească mai mult. Să nu vrea să fie normali. Să fie dependenți de societatea românească, dar să nu o deranjeze cu prezența lor. Nu mă credeți? Ieșiți în stradă și căutați rampe pentru accesul persoanelor cu deficiențe locomotorii. Fie nu o să găsiți, fie sunt inutilizabile. O realitate pe care o regăsim și în capetele unor români. Ei nu au rampe în suflet să-i lase pe acești oameni să ajungă la inimile lor. Sau, dacă au, sunt de formă.

Să nu vezi un talent și să te focusezi pe un handicap, arată doar că unora le lipsesc brațele, dar sunt ființe complete, iar altora le lipsește mintea, deci, sunt irecuperabili!

Deși, dacă stau să mă gândesc bine, este imposibil să o jignești pe Lorelai. A încercat viața și nu a reușit. Voi sunteți doar niște pixeli pe lângă această Mona Lisa. Lorelai este frumoasă și talentată!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLăsați copiii să alerge, să se cațere, să transpire, nu sunt păpuși cu telecomandă