Ne-am distrat la ”Cars 3”

Surprinzător de bun Cars 3. M-am dus cam cu inima îndoită împreună cu Creața cu Ochii Verzi. Vă dați seama, mergeam la un film despre mașini cu o fetiță. Credeam că nu rezistăm mai mult de 10 minute. Ei bine, am rezistat până la final. Natalia voia să vadă și titlurile de sfârșit, atât de tare i-a plăcut.

Surpriza cea mare este că acest Cars 3, tradus simplu în română, Mașini 3, este într-un fel pentru fetițe. Nu vă stric cheful de a vedea filmul, dar trebuie să vă spun că și fetițele pot fi piloți de curse, nu doar băieții. De ce? Vedeți desenul.

Filmul a avut și anumite burtici, dar a scăpat rapid de ele. Mi-a plăcut că nu a fost tensiunea aia gigantică pe copii. Stau, sărmanii, cu sufletul la gură să vadă dacă eroul principal reușește să-l învingă pe cel negativ. O tâmpenie, stresau copiii. La unele desene, Natalia se ascundea, nu rezista presiunii. Știți voi, momentul în care cursa se apropie de final, iar personajul pozitiv încă trage să-l depășească pe cel negativ. Aici lucrurile au fost mai simple. Nu vă zic cum. Dar, ah, ce s-a bucurat Natalia când a învins… cineva. A sărit în picioare și a aplaudat bucuroasă. Apropo, nu vă spun despre cine este vorba, ca să nu vă stric surpriza.

Filmul are și câteva glumițe digerabile. Mai mult pentru copii, deși se pot distra și adulții. Mă rog, mă disperă filmele de desene animate cu glume pentru adulți, glume pe care nu le înțeleg copiii și sunt, de multe ori, triviale. Aici nu e cazul. Creața mea cu Ochii Verzi s-a distrat, de pildă, când o mașină peste care căzuse altă mașină a țipat: ”uraaa, uite ce pălărie am.” Hazul ei, bucuria mea.

Nu regret filmul. Este unul cu suflet. Unul onest. Un fel de ”Furios și Iute”, dar pentru copii. Da, place mult copiilor. Apropo, nu i-am văzut plecând din sală ca la alte desene. Mă rog, doar să facă pipi, ceea ce este partea cea mai stresantă a filmului văzut cu copilul la cinema – intri în miezul acțiunii și, când colo, tati, mami, vreau pipi. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDespre cum m-a făcut knockout emoțional