Nu mai aruncați gunoaiele pe jos, nemernicilor!

Multă lume vrea o țară ca afară. Vrea ca România să fie curată, iar gunoaiele să nu ne înece. Doar că dorința asta este ipocrită, nu are nicio legătură cu realitatea: mulți români continuă să facă mizerie și să arunce gunoaie pe unde se nimerește.
Dacă sparg semințe, obligatoriu o să înșire un covor de coji pe jos. Dacă fumează, evident că o să arunce chiștocul aiurea, dar nu la coș. Am o problemă și cu adulții care fumează în imediata apropiere a copiilor, iar cei mici sunt nevoiți să inhaleze fumul. Pur și simplu, este iritant.

Problema este că oricâte observații aș/am face, nu ai cum să-i educi pe unii. Au crescut greșit, au în sânge aruncatul gunoiului pe jos. Singura soluție este să li se dea amenzi. Ceea ce nu se întâmplă. Le zici, nu le zici, ei o să continuie să arunce gunoaie la întâmplare. Dacă îi arzi la buzunare, dacă știu că asta s-ar putea întâmpla oricând, să vezi cum o să se gândească de două ori înainte de a face mizerie.

În fața blocului am două bănci pe care găsesc de multe ori oameni(nu sunt vecinii) ce stau, vorbesc, fumează. Nu mai pot de furie când îi văd că aruncă pe jos chiștoacele sau cojile de semințe. Asta, deși, chiar lângă ei există un coș de gunoi. Așa ceva nu înțeleg. Să ai coșul la o mână întinsă, iar tu să dai pe jos. Băăă, asta înseamnă minte defectă. Astfel de oameni au cap doar să nu-i plouă în gât. Evident că în acest caz le fac observații, dar nu ai cum să mai faci educație cu ei. Nu ai cum! Niște nemernici iresponsabili!

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Educatoarea” îi răspunde unui părinte care a întrebat dacă îi este scos copilul afară: ”nu-mi faci mie programul”