Aventurile Creței cu Ochii Verzi la un concurs de Miss. Poze

Fata mea este model, vorba cântecului. Dar nu este un model obișnuit. Creața cu Ochii Verzi este un model… pentru mine. Natalia nu este schimbată de oameni, de statut, de evenimente importante. Ca mulți copii, Creața cu Ochii Verzi se poate simți perfect jucându-se în nisip sau defilând lângă niște modele care participă la un concurs de Miss. Aceeași stare, același om. Îmi place asta la copii și învăț de la ei, să nu te lași atât de impresionat de anumite lucruri. Să fii tu însuți.

 

Așadar, aventura Creței cu Ochii Verzi este reală. Ne plimbam prin oraș. Eram în vacanță, într-un oraș din Nordul Italiei. La un moment dat am decis să intrăm în curtea unei clădiri cu niște scări uriașe, străjuite elegant de multe plante în ghiveci.

 

În fața scărilor erau scaune și am decis să ne așezăm. Era umbră, plăcut și ne puteam odihni un pic de la atâta plimbare. Atmosfera răcoroasă, curtea interioară, scările erau răpitoare.

 

Cine are copil știe: acesta nu va sta jos mai mult de 10 secunde. Axioma s-a confirmat și în acest caz. De parcă era nevoie de demonstrație… Creața cu Ochii Verzi a zbughit-o în sus, pe scări.

 

Nu există copil să nu-i placă scările. Creața cu Ochii Verzi a urcat, iar apoi le-a coborât în rochia și sandalele sale albe. Era ca o micuță model, care prezintă colecția de primăvară-vară-o săptămână de vacanță mișto.

 

În spatele său au coborât o cohortă întreagă de fete. La început nu am înțeles ce se întâmplă și am vrut să o retragem pe Natalia de acolo, dar ni s-a făcut semn că nu era nevoie. Făcea parte din peisaj.

 

Fetele participau la un concurs de miss. Nu mai țin minte detalii. Știu doar că se numea cumva Miss Steaua de Mare.

 

Concurs de miss? Hm, este fix ceea ce voiam să fac azi. Să stau printre aceste fete frumoase în pantaloni scurți, cu tocuri și platformă uriașă și să defilez printre ele. Creața cu Ochii Verzi era în elementul său.

 

Dar după atâta catwalk, până și un model ca ea obosește. Așa că fără să se sinchisească de evenimentul de modeling din jur, s-a așezat un pic pe scări.

 

Știți ce greu este să fii model? Habar nu aveți. Trebuie să stai drept, să mergi frumos și tot felul de chestii de model. Este normal să obosești. 🙂

 

Fetele de la miss s-au luat după ea și, în timp ce unele surate catwalkuiau, cele care nu aveau nimic de făcut își odihneau piciorușele ca și Creața cu Ochii Verzi. Ce bine e când ai un copil care să te inspire prin preajmă. O știu pe pielea mea.

 

Din public, lucrurile se vedeau cam așa. Modele întinse pe jos, altele defilând, iar Creața cu Ochii Verzi în mijlocul lor, văzându-și de treabă.

 

V-am spus, asta-mi place la copii. Că presiunea unui eveniment nu-i face să fie alții. Ei sunt la fel și pe plajă, alergând după valuri și printre niște concurentele de la un Miss. Niciun stres sau emoție. Un adult nu face asta. Ori, dacă face, este considerat cam… ”neobișnuit”. Ca să nu zic altceva.

 

Între timp, repetițiile pentru concursul Miss Steaua nu știu cărei mări erau în plină desfășurare. Am uitat să vă zic, nu era concursul propriu-zis, ci niște repetiții înainte de eveniment. Creața cu Ochii Verzi văzuse tot ce era de văzut. Imitase tot ce era de imitat. Inspirase tot ce era de inspirat. Iar acum își odihnea piciorușele bronzate pe scări.

 

Dar, minune, a găsit o scoică. Gata! S-a terminat cu tot ce era în jur. Repetițiile pentru miss, modelele, organizatoarea concursului – toți erau undeva departe. Creața cu Ochii Verzi se concentrase pe scoică. Și, pentru că făcuse această descoperire, am putut să plecăm.  Nu de alta, dar să găsești o scoică la un concurs de Miss… e mare lucru. Oare ce a fost în acea scoică? O perlă? Sau un talisman care aparținuse micii Sirene?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleÎntâmplare la semafor