De ce nu merită să ne certăm cu proștii?

sursa: Idiocracy

Puține lucruri de pe lumea asta merită să te expui unui pericol. De regulă aceste ”lucruri” sunt persoanele dragi. Desigur, mai este vorba și de valorile în care credem cu tărie, care ne definesc baza existenței noastre umane. În rest, pentru altceva nu prea merită să-ți bagi capul în gura leului.

De ce spun asta? Din când în când apar știri despre oameni care au fost bătuți, care au avut de suferit grav de pe urma unor situații în care s-au implicat fără să-și dea seama de consecințe.

Exemple. Ai văzut niște proști care aruncă mizerie pe jos. Sunt mulți, dar proști. Te gândești să le faci observație. Tu, în naivitatea ta, crezi că ai cum să faci educație cu ei. Aș, ți-ai găsit. Caută un număr de la poliția locală, lasă-i pe polițiști să-și facă treaba. S-ar putea ca o amendă să fie mai eficientă. Altfel, cine știe, te trezești înjurat, scuipat, ba chiar și bătut. Dacă ești cu copilul, este o adevărată dramă pentru cel mic. Omul prost are minte doar pentru violență, fie verbală, fie fizică. Am citit suficiente știri despre oameni care au fost bătuți, ultragiați după ce au intrat într-un schimb de replici cu niște proști. În acest caz regula este extrem și extrem de simplă: nu coborî la nivelul prostului. Nu ai de ce să investighezi hăurile prostiei omenești.

Ești într-un club. Un grup de gorile proaste – îmi cer scuze de la gorile, că le-am comparat cu niște brute tâmpite – înjură pe toată lumea, se iau de femei. Pleacă, ieși din clubul ăla. Dacă un club nu poate asigura ”liniștea publică”, nu merită să stai acolo. Pleacă, pleacă, pleacă. Repede! Omul prost, dacă mai este și amețit de băutură, este cea mai toxică persoană din lume. Sunt o grămadă de știri despre persoane vătămate în astfel de situații. Bărbații au încercat să le ia apărarea femeilor. Au fost bătuți bărbații și femeile deopotrivă. Proștii ajung în instanțe, iau doi ani cu suspendare, iar tu vei avea toată viața dureri de la contuzia pe care ai căpătat-o în timpul unei altercații într-un club de doi lei.

În trafic. Te înjură unul. Îți taie calea altul. Te șicanează al treilea. Ce să le faci? Sărmanii. Viața a fost dură cu ei. Creierul lor este atât de neted, că orice dovadă de bun simți lunecă, patinează. Să te iei la harță, să te înjuri? Nu, ți-ai stricat ziua. Câte știri am citit despre oameni care s-au ales cu mașinile avariate sau au fost loviți, bătuți… Omul prost nu este prost destul, dacă nu are un levier cu care să te lovească pentru că i-ai răspuns la o înjurătură.

Deeeeeci, că tot e cald, iar creierele netede sunt mai ușor de inflamat. Lasă-i cu Dumnezeu. La cât de proști și needucați sunt, trăiesc mai puțin. Eu cred în selecția naturală.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleO femeie a fost agresată verbal de un ”bărbat” în trenul București - Constanța! Ce a greșit în abordarea acestei situații conflictuale?