”Am văzut un cuplu de gay cu un copil în parc!”

Cazul acesta mi-a fost povestit de o femeie.

Vitalie, îmi zice, eram cu copilul în parc. La un moment dat de noi s-a apropiat o fetiță de vreo 5-6 ani. Frumușică, bine îmbrăcată. S-au jucat, s-au împrietenit. Se jucau în preajma mea și îi auzeam ce vorbeau.

– Eu sunt cu mami în parc, tu cu cine ești?, întrebă la un moment dat copilul meu.
– Cu părinții, îi spuse fetița.

Nu fusesem inițial atentă la răspuns, dar apoi am văzut o chestie neobișnuită. Fetița i-a zis copilul meu: ”merg la părinții mei” și a plecat. Am urmărit-o cu privirea. S-a dus spre o bancă, într-un colț retras al parcului, iar acolo erau doi bărbați. Acum, Vitalie, să nu mă crezi absurdă, dar aveam impresia că ăia sunt ”părinții”. Adică, nu știu ce să zic, nu sunt homofobă, dar a fost neobișnuit. Erau îmbrăcați bine, păreau fericiți. Chiar aveam impresia că mă uitam la un cuplu. Cred că am văzut un cuplu de gay cu un copil în parc!

Asta a fost povestea femeii care era surprinsă de cele văzute. Mai departe câteva gânduri de-ale mele.

Personal nu am nimic împotriva persoanelor LGBT. Sunt tolerant, îngăduitor, adică, no problem. Cunosc persoane gay și nu mă înscriu în rândul oamenilor care îi condamnă. Pe de altă parte, nu-i condamn pe cei care au părere diferite față de-ale mele. Fiecare crede și face ce vrea, în limita legii.

Totuși, dacă este așa, iar ceea ce a observat femeia este adevărat, că fetița avea doi părinți gay, vreau să vă zic că îmi este milă de copil. Să trăiești într-o societate în care trebuie să te gândești bine ce-i spui unui străin. Să ții un secret atât de mare, că părinții tăi sunt diferiți față de alții, mi se pare extrem de dificil pentru un copil atât de mic.

Societatea noastră este destul de conservatoare. Persoanele gay nu au voie să se căsătorească. Așa că nu știu cât de fericită este situația legală a unui copil.

Nu știu ce părere aveți, dacă sunteți sau nu de acord ca persoanele gay să aibă copii… Am văzut niște filme(artistice și documentare) în care era prezentată viața unor cupluri gay cu copii, am citit niște cărți și, concluzia, nu mi s-au părut familii disfuncțională.

O familie nasoală este aia în care tatăl bea, își snopește în bătăi soția și copiii. O familie disfuncțională este aia în care tatăl sau mama și-au abuzat copiii. O familie/cuplu(nu contează dacă sunt gay ori ba) în care oamenii se iubesc, se respectă și au grijă unii de alții, nu are de ce să fie nasoală. Oare greșesc?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleDespre ”chestia asta”... nu se discută. ”Aflați voi când creșteți mari!”