De ce? De ce să-i dai copilului să bea alcool sau să fumeze?

Nu avea mai mult de 4 ani. Ținea însă țigara ca un adult și pufăia din ea. Culmea, stătea în fața a doi adulți. Chiar bunica(așa părea) a fost cea care i-a dat țigara copilului.

”Tine aci, bre, să vezi că nu e gustos să fumezi, poate nu vei fuma ca noi când crești”, i-a zis femeia fetiței. Deci, coșmarul pe care îl vedeam cu ochii avea un motiv ascuns, unul educațional. Logic, nu? De genul, ia și niște droguri, poate nu te droghezi când crești. Bate niște animale, că poate nu mă bați pe mine când ajungi mare. Logica unor oameni este dubioasă, la fel și caracterul.

Este șocant să vezi un copil de 4 ani fumând. Spuneți-mi voi, cât de stricat e cineva care îi dă unui copil să tragă din țigară la numai 4 ani? Vedeți și poza. Copilul ține în mânuța dreaptă, printre degetuțe, o țigară care fumegă.

Pe Facebook se dau adevărate războaie pro și anti vaccinare. Ce vaccinare, dragilor? Acestea sunt teme mult prea elevate. Oamenii își distrug copiii conștient(mai curând inconștient). Niște idioți cu trei neuroni obosiți.

Dar ce spuneți de cei care le dau copiilor să bea alcool? Am cunoscut părinți care le dădeau copiilor la masă câte un pahar de vin, vodkă sau alte tării. De ce? Ca să mănânce mai cu poftă, ca să vadă gustul alcoolului și să nu bea pe ascuns de părinți și tot felul de motive.

Ideea că un copil NU ARE VOIE SĂ BEA ALCOOL este un mit pentru ei. ”Cum să nu bea o țâră de vin?”, spun acești ”părinți” și le toarnă copiilor un pahar plin de tulburel. Încurajați de părinți, copiii îl dau peste cap imitând perfect ce văd în casă.

Dar poate oi fi eu prea aspru… Poate că nu pătrund în esența lucrurilor… Nu știu. Cert este că nu vorbim doar de niște obiceiuri inacceptabile. Nu! Este o adevărată tradiție românească să le dai copiilor să bea alcool. Iată un articol: se pare că stră-stră-străbunicii noștri se distrau dându-le alcool copiilor, îmbătându-i, iar apoi urmărindu-i cum se lovesc de lucruri de prin casă, beți fiind. Pe stră-stră-străbunici îi înțeleg, nu aveau internet și niciun medic în apropiere. Noi nu avem nicio scuză să fim proști!

Dar poate că nu am evoluat de la maimuță decât foarte puțin…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLa mulți ani, Creața cu Ochii Verzi!