De ce să arunci mizerie pe stradă? De ceeeeeeeeeeeeee?

Chiștoace și mizerie dimineața, înainte de curățenie. Atenție, încă e curat. Să vedeți covoare de semințe pe jos, te sperii!

Parchez, opresc motorul și îi văd. Sunt câțiva care stau în fața blocului. Fumează, sparg semințe. Genul de adunare națională peste care nu vrei să dai noapte. Cobor din mașină merg pe lângă ei, dar… nu mă lasă inima să trec mai departe. Mă omoară capacitatea românului de a face mizerie oriunde vede un colț mai curat.

– Bună, scuze că vă întrerup, dar voiam să vă rog să nu mai aruncați semințe și chiștoace pe jos.
– …, a urmat o tăcere încurcată.
– Blocul acesta plătește un om să măture în fața scării, pe băncile pe care stați, dar îi este greu să curețe chiar în fiecare zi.
– Ne pare rău, dacă ne aduci o mătură, măturăm, mi-a zis unul dintre băieți.
– Data viitoare sigur că vă aduc, dar cred că nu va exista o dată viitoare. Asta era rugămintea, să nu mai aruncați pe jos. Uitați, chiar aici aveți un coș de gunoi. Este fix lângă voi, doar întindeți mâinile.
– Bine, a urmat un răspuns stins.

Curățenia în fața blocului – muncă de Sisif!

A doua zi, dimineață, când să ies din scară, am văzut că femeia mătura în fața blocului. Era din nou supărată că e mizerie. Mi-a zis că i se pare ireal să găsească în fiecare dimineață zona plină de chiștoace și semințe. I-am dat dreptate. Săramana femeie. Înțeleg că este plătită de noi, locatarii blocului, dar nu poți să-ți bați joc de munca unui om…

Nu înțeleg, cum este posibil să fii atât de mizerabil? Îi am în vedere pe toți cei pe care îi vezi că aruncă pe jos chiștoace, ambalaje, coji… De ce? Bre, vă place să vedeți în Occident curățenie lună pe stradă? Atunci de ce faceți mizerie în țara voastră? Acasă la voi, în sufragerie, este la fel de murdar? Presupun că da, altfel nu înțeleg de ce ar trebui să fii un porc în public? Este peste capacitatea mea de înțelegere și acceptare a fenomenului…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCe aveți cu fustele scurte?