În România nu este nevoie de teroriști. Avem nebuni care înjunghie oameni pe stradă

Nebunul de cartier este un cetățean devenit personaj uzual în România. Deși nu ar fi cazul să ne obișnuim cu așa ceva, aproape fiecare cartier are câte un astfel de individ. Știți voi, individul cu mari probleme de comportament.

Da, ne este milă de ei, dar…

Sărmanii, nu sunt oameni ai străzii, unii au case, rude, ajung totuși într-o stare proastă. De multe ori nu sunt îngrijiți, unii bântuie pe străzi și Dumnezeu știe ce se întâmplă cu ei.

Ca să fiu sincer, când îi vezi în halul în care arată, te încearcă un sentiment de milă amestecat cu… deranj. Ți-e milă pentru că este un om. Dar te și deranjează pentru că nu știi niciodată cum reacționează, ce-ți arată sau când te înjură. Să presupunem că un bărbat ar putea trece peste niște chestii. Dar o femeie? Un copil?

Din păcate, autoritățile nu fac nimic. Absolut nimic. Ați încercat să sesizați vreodată poliția, asistența socială, orice instituție a statului în cazul unei persoane cu probleme mintale? Atunci nu știți nimic despre sictirul funcționarilor publici. ”Ce să-i facem? E nebun. Îl ducem la spital și îl lasă să plece”, mi-a explicat la un moment dat un funcționar. 

Oamenii aceștia sunt un pericol social care poate fi evitat

Problema este uriașă, gravă și… mortală. Cazul femeii înjunghiate mortal de un nebun la Mioveni nu este singular.

Personal cunosc un alt caz foarte grav. S-a întâmplat acum o jumătate de an sau un an, în Chitila. Un bărbat, lăsat liber din spitalul de psihiatrie, a ajuns acasă și primul lucru pe care l-a făcut, și-a omorât soția. Iar toată lumea spunea smerită, asta e, ce să-i faci, un nebun. De parcă aceaste situații nu puteau fi prevăzute. Nimeni nu este pedepsit, iar autoritățile nu conștientizează problema. Pur și simlpu, nu înțeleg cum este posibil așa ceva? Mai deunăzi, unul a violat o tânără turistă pe litoral. Credeți că era sănătos?

O colegă îmi povestea zilele trecute despre nebunul ei de cartier. Într-o criză, acesta a spart geamul unor fete și le-a speriat de moarte. Poliția l-a luat, dar l-a eliberat în scurt timp. Data viitoare nu știe nimeni dacă se oprește la geam…

 

NU ESTE NORMAL CE SE ÎNTÂMPLĂ!

Așadar avem un cerc vicios, nebunul face o crimă, o criză, este ținut în spital, la închisoare nu au cum să-l ducă, până când toți uită de tragedie, apoi un judecător îl eliberează. Nebunul revine pe străzi. Mare noroc dacă nu omoară iarăși pe cineva. Cu siguranță bagă în sperieți femei, copii.

Am trecut așa de ușor peste toate crimele acestea. Mult prea ușor, părerea mea. Nu este normal ca oameni cu probleme psihice grave să fie neînsoțiți, liberi pe stradă, să atace oameni, să înjure femei, să urle la miez de noapte de se trezește tot cartierul… NU ESTE NORMAL AȘA CEVA!

Suntem șocați când aflăm că un nebun, numit terorist, intră cu mașina în mulțime, omoară oameni în Vestul Europei, dar nu ne uităm sub nasul nostru. Noi nu avem nevoie de teroriși. Îi avem pe nebunii noștri autohtoni care înjunghie, omoară, violează, iar societatea, autoritățile nu zic și nu fac nimic. Pozele de mai sus este de la un alt caz, când nebunul cartierului a urcat pe o casă și a început să arunce cu bolovani în jos. Mașini distruse, oameni speriați… Din fericire, de data asta nimeni nu a fost rănit, dar nici nu avea mult!

Încă o dată, NU ESTE NORMAL AȘA CEVA!!!

Comentarii Facebook

comments

Next Article”Am văzut un cuplu de gay cu un copil în parc!”