Întâlnirea cu domnul Arici în noaptea tropicală a Bucureștiului

Acum câteva zile eram în mașină și veneam spre casă. Era o noapte tropicală foarte călduroasă. Deși se făcuse 22.00 – 23.00, termometrul îmi arăta vreo 32 de grade. La volan era subsemnatul, tatăl Creței cu Ochii Verzi. În spate, Creața cu Ochii Verzi și Ochi Albaștri, mama Creței. Mergeam în echipă completă și… frână.

– Ce s-a întâmplat? Ce este pe drum? De ce ai frânat? Ce ai văzut?, au întrebat Creața cu Ochii Verzi și Ochi Albaștri din spate.
– Un arici, am văzut un arici, le-am spus eu.

Așa era. Prin lumina farurilor trecea o minge cu țepi pe care am reușit să o văd abia în ultima clipă. De fapt, a fost o minune că am zărit-o. Aricul traversa în loc nepermis, noaptea… Cine s-ar fi gândit să-i ofere prioritate? O clipă de neatenție din partea mea și domnul Arici nu mai ajungea acasă.

Dar stai, ce caută un arici în sectorul 3 din București? Aricii nu locuiesc în sectorul 2? Sau poate 4? Nu prea vezi un arici prin București, nu-i așa? Ce a uitat printre betoanele acestea cu o țâră de spațiu verde după blocuri. Ei, uite, că domnul Arici locuia chiar aci. L-am lăsat să treacă, repet, deși nu era pe trecere de pietoni. Mă rog, fiind un arici de oraș, putea să respecte și el reguli minime de circulație, nu?

 

O mașină a claxonat în spate. ”Stai, bre, șofer de București. Nu vezi că am un arici care traversează strada în loc nepermis? ”Gata, a traversat, am parcat, l-am lăsat pe grăbitul din spate să se ducă. ”Hei, ai grijă, la aricei. Să-i lași să traverseze, chiar dacă nu respectă regulile de circulație.”

Am ieșit din mașină. Eu, Creața cu Ochii Verzi și Ochi Albaștri. Dacă tot l-am ajutat să traverseze ilegal, barem să ne arată casa sa. Ariciul a găsit o gaură în gardul din beton și a trecut în partea cealaltă. Aha, deci, animalul știe drumul său. Deci nu el a trecut greșit strada, ci strada a trecut greșit peste poteca sa. În fine, ariciul s-a uitat recunoscător la noi.

 

”Ah, ce drăguț este”, a scăpat entuziasmată Creața cu Ochii Verzi, dar Ariciul nu părea obișnuit cu drăgălășenii din astea. S-a întors și ne-a arătat două pete albe pe spate. Hm, o fi fost la coaforul lor aricesc? Și-o fi făcut perișoare? Nu o să știm, pentru că domnul Arici a intrat grăbit în niște boscheți și dus a fost. Mai jos, un scurt video, cât am reușit să filmez și eu în timpul întâlnirii surprinzătoare din noaptea tropicală cu domnul Arici. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAlăptatul în public