Sunt mare, am 5 ani, iar viața este minunată

5 ani este o vârstă importantă. Să știți! Nu mai sunt așa de mică și neajutorată. Am și multe responsabilități. Ieri, de exemplu, pentru că a fost un permanent dute-vino, părinții mei au uitat să mă spele pe dinți. A trebuit să le amintesc chiar eu. Am mers și m-am spălat singurică. De fapt, fac foarte multe lucruri singurică. Sunt atât de mare că aș putea chiar să mă duc și la grădiniță de una singură. Hei, dar e vară. Care grădiniță?

Oricum, sunt responsabilă. Nu mai fac prostioare. Am și uitat când am făcut-o pe ultima. Cred că s-a întâmplat foarte demult. Tocmai acum două zile când am vărsat niște ciorbiță pe mine. În rest, la 5 ani ce prostioare să faci? Ești în grupa mare. Nu mai e ca la 4 ani.

Ziua mea de naștere a început bine. Perfect chiar. Tati și mami m-au trezit dis-de-dimineață, dar nu m-am supărat. Cum să mă supăr? Tati mi-a adus un buchet de flori. Cărei fetițe de 5 ani nu-i plac florile? Erau de diferite culori și semănau cu Floarea Soarelui. Mami m-a lăsat să dau iama în cadouri.Mi-au plăcut mult cărțile. Una era de colorat. Printre pagini am găsit niște fetițe care aveau hăinuțe ce trebuiau colorate. M-am pus pe treabă imediat. Apropo, v-am spus că mov este culoarea mea preferată?

În timp ce eu coloram de zor, l-am rugat pe tati să-mi citească. A ales o carte despre Winnie. E un urs haios care trăiește într-o pădure. Are mulți prieteni ciudați, dar îmi place. Foarte frumoasă povestea. Cărei fetițe de 5 ani nu-i plac poveștile? Îmi plac poveștile citite de tati, dar cel mai mult îmi place când le inventează. De regulă, mă introduce și pe mine acolo, pe Creața cu Ochii Verzi, astfel că acțiunea devine palpitantă.

Apoi am mâncat. La 5 ani trebuie să mănânci mai mult, că ești mai mare – o farfurie întreagă de paste steluțe. Cărei fetițe de 5 ani nu-i plac pastele steluțe?

Apoi au început să curgă felicitările. Bunicii, mătușele, rudele. Habar nu am de unde știe toată lumea că e ziua mea, dar mi-a plăcut să mă felicite.

 

Apropo, am avut și tort. Mami mi-a dat voie să aleg personajul de pe tort. M-am gândit 3 secunde și i-am zis ce vreau: Cenușăreasa. Îmi place fetița aceea. Este așa de bună și de hărnicuță. Prințesa este prințesă și în cenușă, să știți.

 

Ce bine a fost la ziua mea. Au venit mai mulți prieteni de-ai mei și ne-am întâlnit cu toții la Ferma Animalelor. Cărei fetițe de 5 ani nu-i plac animalele? Ne-am jucat așa de bine…

 

Acolo era și o saltea. Am sărit, am sărit, am sărit. Din păcate, foarte puțin. După patru ore a trebuit să ne oprim. Petrecerea mea de 5 ani… Sunt așa de mare!

 

Să recapitulăm. Știu să mă pieptăn singură. La toaletă nu mai am nevoie de ajutor. Îmi pot alege rochița, iar mami a zis că mă pricep să asortez culorile. Știu să dansez balet și mai am un pic să fac șpagatul complet. Am învățat să înot. Vorbesc două limbi. Știu să-mi pun singură desene la tabletă. Îmi iubesc mult părinții. Am 5 ani, iar viața este minunată!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleÎntâlnirea cu domnul Arici în noaptea tropicală a Bucureștiului