Să-ți faci analize gratuite în București… O provocare și un car de nervi!

Cu o zi, două în urmă, am sunat la policlinica Medlife.

Doamnă, fiți drăguță, vrem să venim cu Creața noastră cu Ochii Verzi. Păi, să-i facem niște analize. Chestii obișnuite, de rutină. Nimic grav. La celălalt capăt ni se spune, da, veniți, fără programare. Programarea se face la recepție. Putem să venim la Titan? Da, fu răspunsul.

Ajungem. Bună ziua, știți, analizele…

Ghinion. Dar nu la Titan aci. La alt Titan. Chiar în policlinica Titan, unde avem alt sediu.

Sărumâna printre dinți. Am plecat.

Ajungem la ”alt sediu”. Rătăcim un pic prin comunismul policlinicii de stat Titan. Unde o fi sediul Medlife din policlinica Titan? Până la urmă găsim. La subsol. Batem la ușă, tragem de ea. Bună ziua, am venit pentru niște analize, ni s-a zis că aici putem să le facem.

Ghinion. Dar nu mai putem să facem gratuite, că nu ni se mai decontează de Casă. Cum? De ce? Păi, știți, pentru luna asta s-au terminat banii. Băăă, dă-o naibii. E jumătatea lunii.

Cei de la Medlife, asta e, dacă vreți, cu plată.

Ne gândim ce să facem? Hai să vedem poate nu s-au terminat chiar peste tot banii. Sunăm la alte policlinici. La una avem noroc. Life-Med. Bună ziua, mai aveți bani pentru analizele decontate de Casă? Ni se zice, că da.

Gata, am plecat. În alt cartier. Din fericire, aici au fost super drăguți și rapizi.

Ce voiam să vă zic? Procesul de scoatere a sângelui din venișoarele unui copil mic de 5 ani presupune multă atenție, muncă de convingere, explicații și o prelucrare psihologică atentă. Să nu se teamă, să aibă curaj. Și, în loc să ai grijă de copil, să-l pupi, îmbrățișezi și încurajezi, te lupți cu sistemul care te pune pe drumuri, te îmbolnăvește de nervi…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleShopping extrem! Sau cum am cumpărat-o pe Troti împreună cu Creața cu Ochii Verzi? Vlog