Vlog: ”Creața cu Ochii Verzi la experimente!” Sau cum să-i faci pe copii să iubească științele?

Ce strategie abordați când vreți să-i faceți pe copii să învețe? Că este vorba de științe exacte sau științe umane… Am auzit de părinți care se pun cu burta pe carte împreună cu copiii lor. O fi și asta o metodă bună, dar are o limită. Unii ajung să facă teme în locul copiilor ca aceștia să ia note mari, ceea ce este o mare greșeală.

Mă rog, fiecare părinte cu tactica lui. Noi mai avem până când Natalia, aka Creața cu Ochii Verzi, să fie prinsă cu teme. Cu toate acestea, când cei de la Bayer ne-au invitat la laboratorul lor științific, am acceptat cu multă bucurie. Laboratorul de Științe Bayer România este un Laborator, așa cum vă dați seama, cu experiențe pentru copii. Este deja la a nu știu câta ediție și sper să le țină carburantul oamenilor entuziaști de acolo, să continue treaba asta, că o fac foarte și foarte bine.

Creața cu Ochii Verzi s-a uitat la desene cu laboratoare, cu experimente, așa că avea noțiuni de bază. Prima chestie pe care o spunea în legătură cu experimentele era: ”o să facă buuum!” 🙂 Din fericire, nu a făcut niciun buum.

Laboratorul, teoretic o treabă serioasă, a fost extrem de distractiv. Așa că mi-am dat seama: asta este strategia cea mai bună să-i înveți pe copii… să învețe. Mai ales la științe exacte pe care foarte mulți le resping.

Chimia poate fi funny? Fizica poate fi spectaculoasă? Științele exacte pot fi captivante? Desigur. Ce-ar fi dacă o lecție de la școală s-ar produce mai puțin abstract, mai puțin teoretic și cu mai puțină toceală absurdă? Cam așa cum se vede în vedeți vlogul pe care l-am filmat la Laboratorul de Științe Bayer împreună cu Creața cu Ochii Verzi. A fost o experiență nemaipomenită! Enjoy!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleRevederea