Voi cum procedați când copilul vrea să meargă la Fast Food?

Am observat că McDonalds a pus tablete pe mese. Cu alte cuvinte, copiii vor sta, vor mânca și vor uita de noțiunea timpului. Pentru că asta se întâmplă când stai pe tabletă la masă. E ca la cazino, unde nu vezi lumina zilei, unde nu există ceasuri, pentru că trebuie să uiți de timp și să joci. Aici trebuie să uiți de timp și să… mănânci.

Nu am nimic cu McDonalds. Mănânc la ei când mă grăbesc tare și mi-e foame. Nu sunt genul care se bate în piept că nu mănâncă la fast food. Întrebarea este dacă părinții își vor uita copii în fața acestor tablete, la masă? Atât. În rest, fiecare își face businessul cum crede de cuviință și cum îl lasă inima.Apropo, să vă povestesc un caz la care nu știam, să râd, să plâng. Tatăl a intrat cu copilul în Mc. Au comandat. Până aici nimic bizar. S-au așezat la masă, iar în tavă era… o singură înghețată. Am presupus, cum de altfel credeți și voi acu, că înghețata era a copilului. Neah! Înghețata era a tatălui, care a și mâncat-o în fața copilului. Asta în timp ce îi spunea fiului său că nu are voie pentru că mâncarea de la Mc nu e prea bună. Așa ceva… O fi vrut să-i călească voința. Mi s-a părut cam crudă abordarea.

Deci. Nu cred că putem să ne izolăm copiii de Mc sau de alte fast fooduri. Atracția este mult prea mare. Copiii își vor dori acolo, le place. Le place și mâncarea. Ca să mă scutur complet de haina ipocriziei și mie îmi plac anumite chestii de la Mc. McNuggets de pildă. Evident, nu exagerez cu îmbuibatul. Dar cum facem, cum să nu exagerăm?

Cât a fost micuță Creața cu Ochii Verzi, nu am dus-o la Mc sau la alt fast food. Nu a cerut, nu știa ce-i asta. Prima dată am intrat acolo invitați fiind la o zi de naștere. I-am explicat care-i treaba cu mâncarea gătită repede. I-am spus despre riscuri. A înțeles cât a putut. Așa că nu cere. Nu prea cere. Dar dacă se întâmplă să se ducă împreună cu alți copii, cu alți părinți, nu pot să-i interzic și nu o să fac asta. Până la urmă este un compromis al societății în care trăim. Voi cum procedați?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrima zi de grădi în Grupa Mare. Primul VLOG cu Creața cu Ochii Verzi