Știați că România sărbătorește joi Ziua Mondială a Educației cu școlile închise, deci, fără educație?

Sistemul de învățământ din România. Eh! Dacă nu ar fi, nu s-ar povesti.

Am aflat cu stupoare că o chestie absurdă de anul trecut se întâmplă și în 2017. Căci, nu-i așa? Lucrurile bune trebuiesc distruse, cele paradoxale – perpetuate. Dacă sunteți cu telefonul în mână când citiți asta, aveți grijă să nu-l scăpați. Gata? Sunteți pregătiți? Unu, doi, trei… Deci, pregătiți, da? Eu v-am avertizat.

De Ziua Mondială a Educației elevii români nu vor face cursuri. Altfel zis, de Ziua Mondială a Educației: No Education! Badabum!

V-ați adunat telefonul de pe jos? Bine. Sper că ecranul nu este crăpat prea tare și puteți citi mai departe.

Ziua Mondială a Educației este joi, iar părinții au fost anunțați că educația se suspendă pentru o zi. Cursurile se opresc. Voi realizați absurditatea momentului? Ziua educației fără educație… De fapt, de ce ne mirăm? Asta demonstrează cu prisosință realitatea din instituțiile de învățământ.

Aștept cu sufletul la gură ziua când Natalia va merge la școală, iar eu voi fi nevoit să-i explic multe absurdități. Trebuie să mă încarc cu multă răbdare și să am un echilibru sufletesc puternic ca să o ajut să treacă peste toate, toate, toate…

Desigur, elevii sunt fericiți că nu merg la ore, așa cum nici noi nu ne întristăm când primim o zi liberă de la muncă. Cu toate acestea, vă rog, încercați să-mi explicați, de ce se sărbătorește Ziua Mondială a Educației… fără Educație?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCum am sărbătorit Ziua Educației cu Natalia?