Murdăria este bună… Și curățenia la fel! :)

Murdăria făcută de copii este bună. Axioma aceasta e unul din lucrurile paradoxale pe care le înveți când ești părinte. Natalia m-a învățat cu vârf și îndesat. Dacă este să fie creativă, să mă uimească, să facă lucruri extraordinare, trebuie să se murdărească. Cale de mijloc nu există. 🙂

Creațiile Nataliei trec printr-o metamorfoză a murdăririi și cred că producătorii de detergent sunt încântați să știe că astfel de copii există pe lume. De cinci ani mi-am obișnuit ochii și caracterul cu desene pe pereți, cu tot felul de invenții care întorceau casa cu susul în jos. Dar tot mai tresar când văd ceva… ca în poză.

Ultima data am găsit biroul ei plin cu tot felul de lucruri și… murdar. Eram cu gura până la urechi, dar cred că a citit o ușoară uimire în ochii mei. Uimire de genul: ”ah, e weekend, uite ce chestie trebuie să fac acum, în loc să stau tolănit citind ceva.” A fost un gând de o fracțiune de secundă. L-am alungat repede, am zâmbit și i-am făcut o poză mutrișoarei care se uita la mine cu ochi de pisică vinovată. Nu te poți supăra când îi vezi privirea. Nu ai cum.

I-am zis că nu e mare lucru. Că orice copil face murdărie când se apucă să gătească bucate deosebite cu… săpun Protex. Este în firea lucrurilor. Așa sunt copiii și nu trebuie să fie dezamăgită, că eu nu sunt. Până la urmă, cu cât copiii sunt mai mari, cu atât sunt mai atenți la curățenia din camera lor. Presupun, că atunci când o să crească, o să facă mâncare cu săpun ceva mai atent.

Am uitat de moment, ne-am văzut de-ale noastre. Doar că discuția a rămas undeva în conștiința ei. A doua zi primesc pozele de mai sus. Natalia trudește de zor la curățirea biroului său. Lună l-a făcut și apoi mi-a transmis un mesaj: ”mami, fă-mi o poză să-i arăți lui tati că am făcut curat!” 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLe mulțumesc celor care nu au încredere în mine... m-au ajutat!