Șah cu “nebunul” la siguranța cetățenilor

Brăila: Un bărbat cu probleme psihice a atacat cinci femei în centrul oraşului

Un barbat cu probleme psihice, care a atacat o femeie, umbla liber pe strazi in Ploiesti. Ce solutie au politistii

Femeie ucisă în centrul orașului Mioveni, de un bărbat bolnav psihic

O femeie cu probleme psihice își TERORIZEAZĂ zilnic vecinii. Ea aruncă obiecte, îi atacă și chiar intră peste ei în casă.

Un gălăţean cu probleme psihice, recent externat din spital, a băgat groaza într-un grup de persoane, după ce le-a atacat din senin cu o secure şi un cuţit.

Acestea sunt doar câteva știri din ultimii câțiva ani care au ieșit la iveală la o simplă căutare pe google. Dar foarte multe cazuri nu sunt știri. Atâtea situații rămân doar o amintire urâtă de povestit apropiaților. Din fericire au fost traume care nu s-au sfârșit tragic.

Titlurile de mai sus sunt doar câteva povești de groază despre oameni amărâți, triști, care ajung la un stadiu periculos de demență atât pentru ei, cât și pentru cei din jur. Statul Român nu face nimic pentru acești oameni triști, iar asta nu este un lucru secret. Mă rog, nici societatea nu se omoară să se implice când vine vorba de bolnavi psihici. Până la urmă sunt niște nebuni, nu-i așa?


Am căutat știrile despre persoane cu probleme psihice, un exercițiu simplist, pentru a arăta că nu este un caz unitar când un nebun atacă oameni fără vreun motiv anume. Evident, vorbesc în contextul femeii ce a împins-o pe tânără la metrou, în fața trenului și a ținut-o pe șine, până a fost călcată de garnitură. Nu este o priveliște pentru cei slabi de inimă. Cazul este șocant și, deși până acum nu există niciun specialist în domeniu să ne spună clar că femeia are probleme psihice, eu îndrăznesc să cred, fără a fi de specialitate, că acea femeie nu era întreagă la minte. Există doar declarația mamei femeii dată polițiștilor, în care spune că era într-o depresie gravă.

Cine se îndoiește are tot dreptul să o facă. Eu nu dețin adevărul absolut, îmi exprim părerea pentru că nu poți fi normal la cap când faci așa ceva. Cred că e ceva stricat în mintea femeii care a omorât o tânără la metrou.

Revenind la fenomenul oamenilor cu probleme psihice de care ne lovim pe străzi, care nu sunt tratați, care nu-și iau medicamentele, trebuie să conștientizăm un adevăr amar și dur. Ei suferă de o boală. Boala asta nu poate fi lăsată de izbeliște, trebuie tratată. Din păcate, tratamentele sunt pur și simplu derizorii din lipsă de finanțare(a nu se confunda cu lipsa de finanțe, pentru că bani sunt, dar se fură, ca de obicei), bolnavii nu sunt internați, iar dacă ajung în ospiciu, până la urmă sunt lăsați să plece. Odată ieșiți de acolo, nimeni nu mai are grijă de ei să-și ia medicamentația. Închiși, eliberați, închiși, eliberați. O horă și un cerc vicios periculos. Și, uite-așa, într-un final, intrând într-o spirală a demenții, unii ajung să comită crime.

Și din nou statul nu face nimic. Noi ne isterizăm pe moment, dar uităm. În schimb, nebunul rămâne acolo, în stradă, cu boala sa, uitat de societate și sistem, lăsat să se transforme într-o bombă cu ceas. Unii explodează la un moment dat…

Ce să mai zic? Ne auzim la următoarea explozie, când oamenii cu probleme psihice vor ataca din nou. Doamne Ferește!

Aveți grijă de voi, ca să nu fiți următoarea victimă. Nimeni nu va fi acolo să vă protejeze. Pe mine mă îngrijorează mult problema asta pentru că nu le știu în siguranță pe fetele mele. La fiecare caz care apare, nesiguranța asta creste.

Problema este mai gravă decât pare, pentru că nu există niciun interes din partea autorităților să îi ajute pe acești oameni.

Ei, politicienii, au altele de făcut. Noi rămânem cu frica, ne depărtăm de marginea peronului dacă putem și ne uităm prin părți să nu fim împinși. Ne bazăm doar pe noi, că societatea românească este un sat fără câini în care nebunul nu este o piesă de șah, ci un stres continuu. Nebunul din viața reală, ajuns la un stadiu mare de agresivitate, nu dă șah la rege, ci la siguranța cetățenilor, la viața noastră.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVlogul de luni: ”Iarna”. A nins și mi-am amintit de săniușul de iarna trecută cu Natalia. Pârtieeeee!