Am găsit în București pește marinat cu gust din copilărie!

Am o plăcere culinară vinovată pe care o s-o împărtășesc cu voi. Ceea ce vedeți în poza de mai sus este o scrumbie sau un hering marinat. Vine din copilăria mea de peste Prut. Acolo mâncam această scrumbie marinată căreia îi ziceam rusește, ”seliodkă”. Acest pește era des întâlnit pe masa de Revelion. Și nu doar la Revelion. La multe, multe mese. Din păcate, nu-l prea găsesc în București. Ce există pe piață nu are același gust ca în copilărie. Heringul din Hipermarketuri este cumva prea moale, prea marinat. Ori pe gustul meu este heringul mai tare și foarte sărat.

Poate doar la pescării specializate găsești sau în magazinele rusești și basarabene din București. Zilele trecute am dat o raită și am găsit exact ce căutam. Am căutat în câteva magazine Berezka până am găsit ce voiam la magazinul de pe Mihai Bravu, pentru că nu au în toate magazinele. Fiind foarte sărat, se consumă cu o bere rece, recomandarea mea! 🙂

Așadar! Tai niște ceapă supărată și iute, o stropești cu niște ulei, arunci mazăre și… poftă bună. Îmi place la nebunie. Din păcate, lipsesc cartofii fierți. Se potrivesc de minune cu acest pește.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLa mulți ani!