Așa am devenit adulți triști, terni și plictisiți…

Iuliana Beregoi, cea care a cântat la Vocea Rusiei Kids piesa Lupii și ne-a făcut să tremurăm de emoție, este un fel de Ariana Grande a României. Frumoasă, extrem de talentată, puștoaica pare să fie și incredibil de populară în rândul celor mici. De unde știu? Are un vlog și am văzut acolo reacția fanilor. Sunt extrem de mulți, zgomotoși și incredibil de fericiți să-și vadă micul idol.

Dar nu despre asta voiam să vă spun. Ci despre cum îngropăm visele copiilor, speranțele și năzuințele lor. Îi transformăm în adulți triști și obosiți ca noi. În ultimul său vlog din 2017, tânăra artistă Iuliana Beregoi publică un video cu cele mai importante realizări din anul trecut.

Și vezi acolo hoardele de fani, cântece pe scenă. O adevărată vedetă în devenire. Copiii sunt fascinați de Iuliana Beregoi. Fascinați este puțin spus. Eu bine, printre declarațiile de dragoste ale copiilor găsești niște strigăte de disperare. Cum ar fi:”Doamne, eu plâng😢. Ca si eu vreau sa fiu ca Iuliana, doar ca părinții spun sa o las balta si ma împiedică să devin ca Iuliana.”

”As vrea sa fiu ca tine 🙁 Eu locuiesc cu bunicii pentru ca mami si tati nu se ocupa cu mine deloc… Nu am o viata asa de buna 🙂 , dar am noroc pentru ca bunicii mei ma sustin!”

”Am facut teatru un an, numai ca parintii au spus sa renunt pentru ca teatrul nu ma ajuta la nimic, desi teatrul si desenul sunt pasiunile mele cele mai mari😢”

Câtă tristețe să fii un puști mic de tot și să realizezi că viața este mult prea dură. Să vrei, să ai talent, iar adulții să-ți arunce în față că te ocupi de prostii. Să cedezi, deși nu ai început lupta.

Observați că nu toți copiii vor să se devină Iuliana. Cineva zice de teatru și pictură. Deci, cum? Cum să ai inimă de piatră și să nu încurajezi un copil să facă, să zicem, teatru, dacă el simte că asta este chemarea sa.

Și uite-așa, cu dorința omorâtă în fașă, cu un talent nedescoperit, cu o lumină care s-a stins în tine, ajungi un adult șters, care merge zilnic la un job pe care nu și-l dorește. Ai fi putut să-ți încerci norocul într-un domeniu pe care l-ai fi îmbrățișat cu drag, dar părinții ți-au tăiat aripile, te-au legat de glie, ți-au stins flacăra…

Ce mentalitate. Trist.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVine Crăciunul... pe stil vechi!