Despre cum am câștigat Concursul Mondial de Patinaj Artistic în Mall. Io cu Natalia…

Bună ziua, dragi prieteni și bine v-am găsit la primul Campionat Mondial de Patinaj Artistic din Mall. Locul desfășurării nu a fost anunțat din timp. Nu de alta, dar ar fi venit mii de fani ai blogului, iar Mall AFI din Cotroceni nu dispune de o tribună prea încăpătoare. Dragi prieteni, Campionatul Mondial de Patinaj Artistic din Mall a avut loc miercuri, când Natalia a avut o zi liberă de la grădiniță, iar Vitalie(io, dedublat în comentator) o zi liberă de la muncă. Astrele astfel aliniate, evident că această pereche neobișnuit de talentată a câștigat Campionatul. Nici că se putea în alt mod, doar erau singurii concurenți.

Dar iată și intrarea pe gheață a celor doi. Proba de perechi a fost extrem de simplă, dar și complicată în același timp. Vă rog să observați prima tentativă clară a Nataliei și tatălui ei de a nu cădea. Un element greu de realizat pentru doi patinatori extrem de versați să se înșire pe gheața rece la prima adiere de vânt. Un dublu loop din mâini a Nataliei, o zmuncitură forțoasă cu mâna până la trosnirea încheieturii din partea tatălui Nataliei și elementul a fost votat de juriu cu 10. Nu căzuseră!

Elementul esențial în Campionatul de Mall este ridicarea piciorului în plan semiorizontal. Natalia l-a realizat cu maximă atenție și cu repeziciune demnă de o campioană. Dezechilibrul a fost perfect și tatăl era pe punctul de a se propti cu nasul de gheață. Acest element surpriză, datul cu nasul de gheață, nu a fost inclus în program, iar cei doi l-au evitat cât au putut. Zeul Patinajului a vegheat asupra lor, altfel nu putem explica de ce nu s-au întâlnit cu gheața?

Trecem la următorul element numit sugestiv: ”tati, ține-mă bine să nu cad”. Aici juriul a notat din nou cu zece neconcordanța atent studiată și gândită cu maximă lipsă de acuratețe. Doar cei care înțeleg patinajul știu că într-un program atât de complex nu este nevoie ca ambii patinatori să stea în armonie, cu același picior în aer. Unul poate sta cu stângul, altul cu dreptul. Unul poate fi în echilibru imperfect, altul pe punctul de a cădea. Mă rog, pot să nu-și ridice picioarele. Ceea ce contează cu adevărat este să nu studieze pe propriile fese ”moliciunea” gheții.

Încheiem programul artistic cu elementul supriză: ”dacă nu cad acum, nu mai cad deloc azi”. Și așa a fost până la final, aproape 45 de minute până a obosit patinatoarea. Vă mulțumim pentru atenție!

ps: Vă asigurăm că în timpul acestui program artistic nicio vânătaie nu… a apărut.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleO poză de dimineață, înainte de grădi