Țara în care un ”polițist pedofil” se autocaută

Dragi părinți cu copii, fiți atenți aici! În timp ce noi urmăream nedumeriți și înfricoșați cum un agresor sexual nu este găsit de 3-4 zile, el, teoretic, se autocăuta. Adică, nu este exclus să fi fost implicat în acțiunile de căutare? Nu?

Cum, Dumnezeule, să nu-ți recunoști colegul din jdemii de imagini video și poze? Cum?

Vor să ne spună că omul pe care o țară întreagă îl aștepta scos din gaură de șarpe era colegul lor, dar nimeni nu și-a dat seama? Așa ceva îți insultă inteligența.

Știți de ce? Polițiștii au niște instincte mai speciale. Ei au capacitatea naturală să caute oameni, lucruri… Nu degeaba li s-a zis de-a lungul vremurilor: copoi. Ei bine, de data asta, zeci(poate chiar sute) de polițiști, care îl știau pe individ, nu au mai fost copoi. 3-4 zile au căutat hai-hui prin oraș cu poza pedofilului întrebând bucureștenii dacă l-au văzut.Totul pare atât de ciudat și neverosimil.

Cel mai posibil scenariu este altul. Probabil și-au dat seama cine este, dar(nu știm de ce) a fost lăsat în pace.

”Polițist pedofil”, sintagma a fost rostită sau scrisă astăzi de nenumărate ori de români și nu are cum să nu te îngrozescă. Mă îngrozește ipoteza că individul a fost lăsat să stea liniștit câteva zile. În acest răstimp a intrat în contact cu alți copii? A comis alte agresiuni?

Am atâtea întrebări. De pildă, ce ne facem cu copiii noștri? Dacă se pierd sau dacă sunt într-o situație delicată îi învățăm să meargă la un polițist?

Dacă a fost o tentativă de mușamalizare(asta mi se la fel de criminal ca acțiunile pedofilului), asta aruncă anatema pe sistem, dinamitează toată ”siguranța și încrederea”.

Siguranță și încredere? După acest episod trist, oare cât de siguri se simt oamenii? Și ce încredere o mai avea în sistem? Că asta este problema: sistemul. Sunt convins că există atâția polițiști dedicați, profesioniști, corecți, dar dacă sistemul este putred, ce poate face polițistul?

După spitale, școli, iată încă o instituție ce trebuie schimbată de urgență, că altfel ne distruge. Dacă nu mă credeți, intrați într-o secție de poliție să vedeți cum arată. Întrebați polițiștii să vedeți în ce condiții și cu ce tehnică muncesc…

Și dacă suntem la capitolul iritări. Mă irită că în loc să ne răspundă la atâtea întrebări, ministerul de interne pune la rândul lui întrebări. Eu vreau să știu că am învățat lecția, că am luat cutare măsuri. Nu vreau ca ministerul să se transforme într-un jurnalist ce își pune întrebări. După ce “polițistul pedofil” se autocăuta, avem un minister care se autointervievează! Caragiale, unde ești?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleComplicitatea distruge încrederea și siguranța!