Vlogul de luni de pe COJOCARI.RO: Padova, Italia(episodul 2)

Să continuăm tradiția, să continuăm cu vlogul de luni. Că tot am adunat câțiva urmăritori fideli… Rămânem în Italia, în Padova. Precedentul episod de pe vlog a fost cu Natalia. În vlogul de azi lipsește. Cum io nu mă descurc de unul singur, am beneficiat de ajutorul celeilalte muze. Maia cea cu ochii albaștri a mers într-o plimbare prin Padova.

Dacă aveți ocazia să vizitați Padova, să o faceți. Nu veți regreta. La nici 45 de minute de mers cu autobuzul de Veneția, Padova o să vă fascineze cu… liniștea sa. Spre deosebire de Roma, Veneția și multe alte orașe italiene doldora de turiști, Padova este mai puțin vizitată. O perlă nedescoperită de turiștii zgomotoși. Ulițele ei pietruite erau, la un moment dat, pustii, ca într-un oraș fantomă. Eram singurii care hălăduiam pe acolo. Imposibil în Roma sau Veneția.În afară de liniște, Padova are, așa cum suntem obișnuiți în Italia, o arhitectură deosebită. Din fericire, aici nu veți sta la cozi uriașe ca să vizitați puncte de interes turistic. Apropo, știați că în Padova, oraș din nordul Italiei, se află a doua ce mai mare catedrală catolică din Italia? Prima este în Vatican.

În Padova am mâncat cea mai bună înghețată italiană. Adică, gelato.

Obligatoriu de văzut Piazza dei Signori, cu palatele sale frumoase.

Iar dacă aveți noroc și poposiți aici în august, o să urmăriți un adevărat spectacol în care absolvenții de liceu sau facultate sunt în centrul atenției. Se aruncă în ei cu ouă, făină, sunt puși să bea vin, într-un ritual secular după ce și-au terminat cu bine studiile.

Toate acestea le-am surprins pe scurt, foarte pe scurt în vlogul de luni de pe cojocari.ro. M-a inspirat Maia cu ochii ei albaștri. În următoarele 2 episoade mă va ajuta să descopăr Verona și Veneția…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePovestea unei mame