Vlogul de luni. Despre lecția deschisă a Nataliei ”La balet”

La balet am ajuns pe la vreo trei ani. Natalia avea nevoie de ceva sport, echilibru, întărirea musculaturii. Pentru cei care nu știu, baletul este mai mult decât un dans. Conține exerciții pe care 85 la sută dintre adulți nu ar fi în stare să le facă. Și nu vorbesc aici despre șpagat sau felixibilitatea corpului. Mă rog, mă dau rotund și expert, deși aproape că habar nu am…

Din ce am observat urmărind evoluția Nataliei în acest răstimp, pot spune că simpla ridicare a piciorului când ești pe spate poate fi o corvoadă. Pe asta o știu din propria experiență. Am încercat să țin pasul cu Natalia când ea a vrut, iar eu nu am refuzat, să mă învețe balet. Mi-a scos plămânii. 🙂

Așa că, atunci când o văd executând cu lejeritate niște mișcări de balet, rămân mască.

Este așa de mică, 5 anișori, dar reușește să facă lucruri incredibile. Ceea ce a fost la început, hai să o dăm să facă mișcare, s-a transformat în ceva mai mult.

Apropo, baletul este militărie pură. Nu miști în rând. Acolo asculți, ești atent și nu contează că ai 3 sau 20 de ani. Disciplină, muncă și multă atenție. Eu asta am înțeles despre ceea ce face Natalia de 2 ani deja.

În fiecare an, de Crăciun, Casa de Balet, unde merge Natalia, îi bucură pe părinți cu o lecție deschisă. Este o plăcere să vedem de la an la an cum Natalia devină mai bună. Tot mai bună.

La lecția de acum câteva săptămâni am putut să filmăm. Pentru noi, părinții, a fost ceva Wow! Să vezi un gâgâlici care face mișcările acelea atât de controlat și concentrat este o satisfacție uriașă.

Chit că mai și râzi. Pentru că gâgâlicii balerine se iau în serios. Sunt totuși adorabili, ca niște mici ursuleți care își însușesc grația gazelei. Ce să mai zic? Nu mai spun nimic… Natalia ne-a uimit în acest an. Am filmat și un vlog cu ea. Puteți să o vedeți cum s-a desfășurat mai jos. Vlogul are de toate, momente de extaz, momente de haz și… multă dragoste.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNatalia, pictorița