Cu Julieta la Verona (Vlogul de luni pe COJOCARI.RO)

Verona este un mic oraș din nordul Italiei, oraș pe care turiștii din întreaga lume nu l-ar fi remarcat decât ocazional. Cu toate că are cele mai bine conservate monumente ale Romei Antice, turiștii vin aici după o poveste care nu are nicio legătură cu arta, arhitectura, gladiatori. Verona este orașul care atrage anual 100 de milioane de turiști, iar toate astea datorită unui englez.

În 1597, un scriitor din Londra a scris o poveste tragică despre doi tineri din Verona care se iubeau, dar familiile lor se opuneau relației. Așa că tinerii au sfârșit prin a se sinucide. Totul în numele dragostei. Tinerii se numeau Romeo și Julieta, iar pe englez îl chema William Shakespeare.

Romeo și Julieta nu au existat niciodată. Balconul escaladat de Romeo ca să o vadă pe Julieta nu a existat niciodată. Casa Julietei nu a existat niciodată. A existat doar o poveste spusă frumos. Suficient pentru 100 de milioane de oameni care vin anual în Verona să vadă un balcon, o casă și, desigur, să pună mâna pe sânul de bronz al statuiei Julietei.

Centrul istoric al Veronei este sublim, dar fără Romeo și Julieta ar fi fost un orășel ca oricare altul din Italia. Orbitor de frumos, cu vestigii, dar fără poveste.

Vara trecută, noi doi, eu și Maia, am avut ocazia să luăm la picior străduțele pietruite din Verona. Ne-am îndrăgostit iremediabil. Noi eram îndrăgostiți deja, de Verona ne-am înamorat. În special Maiei i-a plăcut enorm.

Și nu se poate altfel. În Verona te simți bine. În ciuda puhoiului de turiști, totul este extrem de bine organizat. Nu am simțit nicio clipă că am călcat pentru prima dată în orașul acesta. Am găsit tot de ce am avut nevoie. Se pare că veronezii chiar vor ca turiștii să vină și să lase bani în orașul lor.

A fost de parcă am trăit în altă viață în Verona. Atât de confortabil te simți.

Am filmat și un vlog de călătorie. Călătoria la Verona o să-mi rămână în inimă pentru o veșnicie. Maia mea, Julieta mea, m-a inspirat mult. Mi-am dat seama că sunt perfect fericit: ce bine că familiile noastre nu au fost împotriva relației, iar Julieta mea frumoasă este a mea pe veșnicie.

Acum, vlogul! Enjoy!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePlimbarea perfectă