Dacă eram Elon, l-aș fi trimis în cosmos, la volanul Teslei

Mergeam liniștit cu CojoCar-ul prin Militari. Eram pe Iuliu Maniu. Am văzut-o în retrovizoare cum venea. O Supernova. Modelul de la Dacia. Avea ceva cosmic în ea. Adică o viteză mult prea mare, un vuiet năucitor și părea că se dezmembrează în mers ca un meteorit ce a ajuns în atmosferă.

Io ce să-i fac? Eram în coloană, pe banda întâi, circulam regulamentar.

Și cum venea cometa asta semidezmembrată, face bâști de volan și se pune în fața mea. Io, frână de să claxonez cu nasul. El, bâști de volan pe banda a doua, bruscându-l pe alt șofer.

De regulă, în astfel de situații, zici, ducă-se pe pustii și nu-ți faci mari probleme. Doar că povestea are o continuare.Și anume, io, rulând în continuare în CojoCar și trecând pe lângă el. Rămase în coloană, blocat. Banda mea era, se pare, mai rapidă.

În fine. Numa îl văd pe ins că începe din nou să facă slalom printre mașini ca la Formula 1. Bruschează pe unii, pe alții. Unii îl claxonează, alții îl feresc să nu se atingă. Și, ce să vezi, din nou forțează intrarea în fața mea. De data asta nu mai avea loc, trag de volan să nu-mi lovesc CojoCar-ul de apariția cosmică. El nu mai se mai poate băga, rămâne în spate.

Ah. Se pare că nereușita l-a enervat.

La următorul semafor ajunge în dreptul meu. Coboară geamul și urmează un tril nervos de înjurături. Eu îl privesc calm. Un tip la vreo 35 de ani. Cu soția/prietena în partea dreaptă. Mă uit la femeie, sărmana, își ține ochii în pământ de rușine. Nici măcar nu se uită la el. Între timp, ajunge și la faza în care mă invită la un duel fizic pe marginea drumului.

Zic, accept, dar chemăm niște arbitri, sunăm la 112.

Tipul forjează motorul care mai are puțin și sare de sub capotă. Pleacă, nu înainte de a-mi înjura și mașina. Sărmanul CojoCar, nu avea nicio vină în povestea asta. Mă gândesc, ce păcat că nu e într-o Tesla, undeva pe orbită, la mama naibii. I s-ar potrivi de minune.

Mă mai uit o dată la femeie, ea, tot tristă, trage aer în piept și se uită în față. De parcă în lumea ei nu există nicio cometă, nicio supernova, niciun cretin sociopat…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleLa Veneția - Vlogul de luni de pe cojocari.ro