Nesimțirea provoacă miopie

Două seri la rând îmi găsesc locul de parcare ocupat. Na, când plătești la primărie un loc și vii seara acasă, iar apoi parchezi la mama naibii, te cam ia cu spume. Sunt genul de om care nu ridică ștergătoare. Mi se pare o mârlănie. Nu am chemat nici poliția pentru că am făcut-o în zadar în două rânduri și… nu s-a întâmplat nimic.

Odată nu s-a întâmplat nimic chiar dacă a venit șoferul mașinii în timp ce poliția era acolo. Polițistul i-a dat… un avertisment verbal. Nu avea chef să completeze formulare și l-a avertizat pe șofer că data viitoare o să-i dea nanana.

Chiar dacă regulamentul aprobat de Consiliul Local spune că locul tău de parcare este al tău 24 din 24, personal nu am pretenția asta. Deși plătesc, mi se pare logic să parcheze oricine vrea cât nu sunt io acasă. Nu vreau să fiu absurd. Dar totul până la un punct. Bă, dacă ai parcat și vezi că locul este plătit de un prost la primărie, că prostul dă bani, fii bun și lasă-ți un număr în geamul mașinii. Este de bun simț să fie numărul de telefon la care să și răspunzi. E ca o cutumă. O lege nescrisă.A treia seară, locul e din nou ocupat. Io nu mă înfig cu forță în claxon să scol jumătate de cartier. Fraier, vă spun. Când colo, văd că vine. Agale, liniștit, fără grabă. Șoferul începător al unui Peugeot vai mama lui.

– Bună seara, îi zic pe un ton mucalit.
– Bună seara, îmi răspunde tipul.
– Se poate să vă rog ceva?
– Dacă pot să vă ajut…
– Am rugămintea, pe viitor, când parcați pe locul meu, plătit la primărie, să puneți un număr în geamul mașinii.
– Este loc plătit?, se arată mirat tipul.

Îl iau de mânuță, îl duc în fața mașinii sale. Omul se face că descoperă pentru prima dată desenul mare, bine conturat de pe asfalt.

– Nu am observat.
– Bine, data viitoare, vă rog, să fiți mai atent, îi spun eu, realizând că nu are rost să lupți cu miopia nesimțirii. Pana mea, poți vedea că locul este plătit din satelit, iar el nu l-a văzut de trei ori. Nesimțirea dăunează grav sănătății și provoacă miopie. ”Nu am văzut”, este cea mai întâlnită explicație după ce mulți șoferi sunt prinși în fapt.

Mă gândesc că dacă unii ar fi amendați, miopia le-ar dispărea și ar vedea foarte bine nu doar locurile de parcare pe care le ocupă abuziv, fără să-și lase telefonul în geam, ar vedea culorea roșie a semaforului, cedează trecerea, pietonii și multe alte chestii pe care nu le observă când merg singurei pe șosele, traficul fiind, cum altfel, fără alte mașini, șoferi, pietoni.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrimul ghiocel(într-un parc din București)