Nu-i mai stigmatizați pe părinții cu copii

Am ajuns să o văd și pe asta. Părinții cu copii să fie stigmatizați că vor să nu se închidă școlile și grădinițele. Li se aruncă în față la mișto sau serios că nu au voie să se plângă. Chit că nu au în grija cui lăsa copiii, să înghită și să accepte situația. Că e iarnă.

Și există tone de argumente pentru asta. Hai să le analizăm.

Nu ai voie să te plângi pentru că tu ai făcut copilul, să nu te plângi că e o greutate pentru tine. Auzi, dar de când este scris asta în Constituție? Poate de aia avem o demografie înfloritoare. Că faci copii, ai greutăți, nu ai voie să te plângi și nu primești nici ajutor. Prost e ăla care vrea să se reproducă, nu? Bravo, stat român! Aferim, societate! Nu mai faceți copii că veți fi puși la stâlpul infamiei când vine un viscol, iar voi puneți întrebarea legitimă: dar eu cum merg la muncă dacă nu am cu cine lăsa copilul?

Școala sau grădinița nu sunt instituții în care copilul să fie îngrijit, păzit. Sunt pentru educarea copilului. Bine, bine. Uităm când ne aruncăm cu patos în epitete și înghițim microfonul în prima zi de școală decretând: școala, grădinița – a doua casă, iar educatoarea, profesoara – a doua mamă. Măcar să spunem clar de la început: fraților, totul până la prima ninsoare. Dacă vorbim serios, eu nu înțeleg un lucru. Societatea asta este construită astfel: tu muncești, câștigi bani și îi plătești statului ca, în timp ce faci bani, el să aibă grijă și să-ți educe copilul. Da, să aibă grijă de el cât tu faci niște nenorociți de bani. Altfel s-ar duce naibii toată construcția socială. Ne întoarcem în Evul Mediu și am terminat treaba. Dacă nu există îngrijire la școală, să ni se spună clar și să nu-i mai ducem la școală, facem ”houmsculingul” și am rezolvat problemele.Închideți gura, voi, părinți, că blocați traficul când vă duceți copiii la grădinițe sau școli. Ei bine, ăsta este argumentul cel mai cinic pe care l-am auzit. Să-l traduc. Părinților li se spune pe față, ce bine e că vă țineți odraslele acasă, că putem circula cu mașinile nestingheriți pe străzi. Confortul nostru este mai important decât al vostru, mai important chiar decât educația copiilor voștri. Kâh! Pe naiba, că oricum se stă în trafic ca la balamuc. Ironie: copiii stau acasă ca să fie unii fericiți în traficul la fel de aglomerat.

Hai, lăsați, copiii or să aibă și ei vacanță, or să se bucure. E cel mai copilăros argument. Cică, dacă erați în locul lor vă bucurați. Păi, nici acum nu vrem să mergem la muncă, dar suntem obligați. Că, deh, trebuie să plătim pentru educația copiilor noștri. Mă rog, când nu ninge. Cu foarte puține excepții copiii nu vor la școală. Hai să anulăm complet școala. Să se bucure și ei. Ce bine ar fi să nu mergem la muncă, dar să fim plătiți. Cred că așa s-ar rezolva toate problemele.

Și când se îmbolnăvește copilul, ce faceți? Aici haterii cred că au atins culmea argumentării. Uită un singur lucru: copiii nu se pot îmbolnăvi toți odată. E nasol și când ni se îmbolnăvesc, doar că atunci îți poți lua scutire de la muncă. Oficial sau înțelege șeful. Cum ar fi ca toți părinții cu copii să nu vină la muncă și să ceară scutire? S-ar bloca România.

Nu cred că este absurd cineva să vrea să-și trimită copilul prin viscol, nămeți și frig la școală, la grădiniță. Că de aia suntem părinți, ne iubim copiii. Dar nu cred că e confortabil să fim hateriți. Până și primăria a înțeles că nu este normal și că părinții trebuie ajutați cumva. Ce-i drept o să treacă săptămâna de stat acasă până or să se lămurească în ce fel… Dar asta e, intenția contează.

Oricum, eu nu înțeleg următorul lucru: de ce părinții care au copii la grădiniță și stau la doi metri de aceasta nu-și pot duce copiii acolo? De ce? Educatoarele stau și ele foarte aproape. Și cel mai important, părinții nu blochează traficul. Pe asta nu o s-o înțeleg și basta…

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleBucureștiul unor oameni mișto!