Plimbarea perfectă

Duminică seara, trecut de ora 7. Afară e deja întuneric. Natalia se oprește din jocurile ei de copil de 5 ani și spune visătoare: ”eh, așa de tare vreau afară!”

Io eram cu gândurile spre năniță, iar oftatul acesta m-a năucit. Cum? Afară? La ora asta?

Mă uit pe geam. Afară e lapoviță(mai mult ploaie decât ninsoare). E frig. În casă e cald și bine. E momentul ăla când nu l-ai da afară din casă nici pe cel mai rău om. Poa’ să fie șeful tău, poa’ să fie controlor de RATB, poa’ să fie taximetristul care te-a înjurat la ultima cursă. De ce tocmai tu să fii cel care iese pe o vreme ca asta afară? Cu ce ai greșit?

Dar privind în ochii ei mari și verzi, realizezi că nu ai cum să o refuzi.

Dau ușurel din cap afirmativ și mă prefac că sunt nemulțumit de asaltul de îmbrățișări și pupici care se revarsă ca o avalanșă.

Rezist stoic acestei intemperii drăgostoase și mă pregătesc temeinic pentru cea de afară. Geacă groasă. Două pulovere. Ghete rezistente la apă. Șosete de iarnă.

Între timp, îmi este livrată și Natalia. Maia a ambalat-o bine pentru o plimbare de noapte în condiții climaterice nefavorabile.

Ne luăm de mânuță. Io trag aer în piept și sunt gata de orice. Dar nimic pe lume nu m-ar fi pregătit pentru ce a urmat.

A fost cea mai plăcută plimbare din viața mea.

Pentru început am jucat o chestie inventată pe loc: ”mie îmi place cel mai mult, mie nu-mi place deloc!” Cum vă dați seama, trebuia să spunem ce ne place și ce nu din viețile noastre.  Pe urmă m-a rugat să fac glume cu ea. Adică să o apuc de-o mână și s-o ridic în sus. Râdea atât de molipsitor că se uitau trecătorii răzleți la noi și râdeau pe sub umbrele.

Într-un final am terminat prin a povesti scene haioase din desene(haioase după părerea mea). Am ales să povestesc din ”Ice Age” și ”Shrek”. S-a distrat copios.

Când ne apropiam de casă a apărut și o pisică. Avea ochii strălucitori, dar nu a dorit să stea de vorbă cu Natalia și și-a văzut de activitatea sa pisicească.

Am ajuns acasă obosiți, uzi, dar extrem de veseli. ”Tăticul meu drăguț, te iubesc foarte mult”, mi-a zis Natalia. A fost plata care a redus la zero deranjul inițial.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrima invenție a Nataliei