De câte ori trebuie să mergi la sală pe săptămână? În fiecare zi!

Prietenii mei știu deja. De un an și jumătate îmi încep ziua cu exerciții fizice la sală. Fac asta pentru că îmi pasă de sănătate, dar mai ales de felul în care ar trebui să se raporteze la asta fetița mea, Natalia.

Așadar, fiecare zi începe cu un popas de cel mult o oră la sală. Nu exagerez. În fiecare zi. Când nu mă duc, abia atunci este o excepție.

Am fost și astăzi, ieri, alaltăieri… Pentru că doar așa poți vedea și simți anumite rezultate, când corpul tău se obișnuiește cu ideea de exercițiu, de mișcare, de efort susținut zilnic.

Aceasta este părerea mea, iar după un an și jumătate, rezultatele îmi confirmă ideea. Nu o să pun aci poze cu mine before&after, pentru că alta este ideea acestui articol.

Ideea este să spun că am observat o gravă eroare în gândirea multor oameni. Abordează mersul la sala ca pe o excepție. Adică, săptămâna asta am fost de 2 ori la sală. Oau! Ce tare! Ori filozofia trebuie să fie complet invers: “din păcate luna asta nu am reușit să ajung de 2 ori la sală.”

Mersul la sală trebuie să nu fie o corvoadă. Exercițiile fizice nu trebuie să fie o excepție. Mișcarea nu trebuie să fie o zi de sărbătoare: o dată sau de două ori pe lună. Antrenamentele trebuie să intre în rutina zilnică. Abia atunci vom începe să fim ”mens sana in corpore sano”.

Noi nu ne facem mai tineri. Dimpotrivă. Iar familiile noastre au nevoie de noi. Copiii noștri vor să ne vadă mereu tineri. Zilele trecute, Natalia mi-a zis: ”tati, hai să mai alergăm puțin, să faci mișcare, că nu vreau să îmbătrânești. Că dacă o să îmbătrânești, o să mori, iar mie o să-mi fie tare dor de tine.”

În aceste condiții, cum să nu încerci să oprești procesul de îmbătrânire? 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVlogul de luni de pe COJOCARI.RO: ”la înghețată și apoi la film”