”Sunt o curajoasă!” Vlogul de luni de pe COJOCARI.RO: La vaccin

Trebuie să ai curaj să faci asta. Desigur, mami și tati sunt lângă tine. Te bazezi pe ei, dar tot trebuie să ai curaj. Mai ales că ajungi într-un loc complet necunoscut. Totul este alb. Sunt mulți oameni străini, iar printre ei este străinul cel mai străin: doctorul.

Să mergi la vaccin poate fi simplu pentru voi, adulții. Cei care ați mai fost și știți cum e. Pentru noi, copiii de 4-5-6 ani, reprezintă o aventură cu multe frici. Că tot pomeneam de doctor. Fiece copil care a fost la spital știe: oricât de bun, drăguț și plin de glume este omul în halat alb, până la urmă tot îți face ceva dureros, neplăcut, ciudat.

Iar autoritatea lui te și sperie cumva. Îi observi pe mami și pe tati cum îi vorbesc respectuos. Tu, copilul, ești singurul care sare, dă din picioare, îl lovește, plânge… Știu, sunt copil, am voie. Dar nu-i plăcut. Ce copil vrea să plângă și să facă din astea? Eu, nu!

Tati și mami m-au pregătit din timp pentru vaccin. M-au lăsat să aleg hăinuța pe care o doream. O blăniță roz, pufoasă și plăcută la atingere. Mi-am luat cea mai dragă jucărie, un cățeluș alb și nou. Apoi am ales să-l țin în gentuța mea preferată.

Știam unde merg. Mami și tati mi-au povestit multe despre vaccin. Atât de multe că au început să mă plictisească și am căscat. Gata, am înțeles. O să fie ca atunci când mi-au luat sânge, dar mult mai ușor și mult mai puțin dureros. Sunt o curajoasă. Și poate că vreau să mă fac ”doctor de analize”. Deci, e specialitatea mea, ce atâtea povești neinteresante?

Mda, oi fi eu curajoasă, dar când am ajuns la policlinică, m-am lipit strâns de mami. Cum am zis, loc necunoscut, oameni străini, toți stau în așteptarea doctorului… Oare cum o fi? Doctorul, cine altul? O fi puternic? Trebuie să fie. Altfel cum să țină cu forța copiii care dau din mâini și din picioare?

Până la urmă nu a fost așa de rău. Au curs niște lacrimi. Dar nu le-am zis eu să iasă. Am filmat cu tati și un vlog. Vlogul de luni de pe COJOCARI.RO: La vaccin! Concluzia, sunt o curajoasă! Vedeți voi pe vlog de ce.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAm călătorit prin 4 magazine și am căutat un pat de prințesă