Câți copii să faci în ziua de azi? Kate și William au deja 3!

sursa foto: foxnews.com

Urmăream la televizor știrile despre familia regală britanică, de fapt, despre Kate și William. Mă uitam că au trei copii. Trei, fraților!!! O familie frumoasă, cu trei copii. Și m-a apucat invidia. Pe bune.

Principiile mele de viață îmi dau ghes să nu fiu invidios. Dar aci este o excepție. Nu-i invidiez pentru statutul social, stabilitatea, popularitate, regalitate, haine, frumusețe, mașini, avioane și alte chestii. Lucruri minore. 🙂

Altceva mă roade. Faptul că au trei copii. Este o invidie bună, albă, pufoasă ca păturica aia cu care l-au învelit pe bebelușul scos în fața maternității.

Cuplul are 3 copii și Dumnezeu știe dacă se opresc aici. Poza este veche, bebelușul nu a apărut deocamdată în poze de familie. 🙂

Io am crescut într-o familie cu 4 copii, iar ideea de familie mare îmi place la nebunie. Aș vrea și io să am trei, patru, cinci copii. O familie mare, copii mici, cu muci, murdari de suc și alergând prin toată casa cu piciorușele golașe.

De ce nu-i fac? Din aceleași motive pentru care foarte multe familii din Europa se opresc la unul sau la doi copii. Așa că îi invidiez și îi admir deopotrivă pe Kate, pe William. Sunt cu doar 3-4 ani mai mari ca mine, dar ei au deja 3 copii.

Îmi doresc să-i ofer copilului meu niște posibilități decente. Iar asta se face cu eforturi foarte mari. Nu mi-e frică de muncă. Nu asta este problema. Problema este următoarea, dacă vrei să te întreții, trebuie să muncești. Dacă vrei să muncești, nu poți sta cu copiii. Statul nu te încurajează, dimpotrivă, îți spune pe față că nu te poate ajuta.

Te cuprinde deznădejdea când mergi, de pildă, la spital. Ești cu copilul bolnav în brațe, ca tine sunt alte câteva zeci de persoane, dar nimeni nu te/vă bagă în seamă. Am pățit-o. Nu e din auzite.

Și atunci preferi să mergi la privat. Dar aici alți bani, altă distracție. Și din nou, revenim la povestea inițială: trebuie să muncești, să-i asiguri copilului un trai decent. Ideal ar fi să muncească o singură persoană, dar câți își permit luxul acesta? Deci, ai făcut un copil, dar nu te bucuri de el, nici el de tine. Dumnezeu știe dacă poți să-l întreții. Școala gratuită este o glumă. Educația costă mult, sănătatea la fel. A recunoscut-o și un ministru. Așadar, trebuie să plătești. Trebuie să muncești. Dar cât? Îți ajung bani? Ești dispus să faci copii doar ca să-i faci?

Un cerc vicios. Și câți copii să bagi în acest cerc? Să am iertare, dar o copilărie plină de lipsuri nu este ceea ce le doresc copiilor mei. Eu, spre deosebire de alții, nu vreau să las în voia sorții educația, sănătatea, viitorul copilului meu…

Așadar, stau și mă uit la Kate și la William. Îi admir, îi invidiez și înghit noduri când mă întreabă mulți, foarte mulți, când faci următorul copil? 🙁

Voi ce părere aveți?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleRaiul românesc