Jocul preferat: ”Ba eu te iubesc mai mult…”

Zilele acestea am stat cu Natali mult, mult, foarte mult. Atât de mult că mi s-a părut că vacanța de Paști a trecut ca o secundă. Sincer, mi-ar fi plăcut să mai stau în liberele astea. Să mai stau cu Natalia. Copiii noștri cresc prea repede. În cazul ei, nu-mi vine să cred cât de repede se lungește, cât de rapid i se ascute mintea și limba. Cu puțin timp în urmă abia gângurea primele cuvinte, iar acum filosofăm despre orice.

Presupun că orice părinte are jocul sau jocurile specifice fiecărei familii. Ce ne jucăm noi? Când io vin acasă obosit, cu privirea rătăcită în căutare disperată de o canapea pe care să mă prăbușesc… Natalia are idei.

Jocul: ”dă-te jos de pe mine”. Tre să stau în patru labe, se urcă pe spatele meu și trebuie să execut mișcări de măgăruș nărăvaș ca s-o dau jos din spate. Râde zgomotos cu râsul ei molipsitor și îmi alungă oboseala.

Jocul: ”fă glume cu mine”. Punem niște muzică și, în ritmul muzicii, trebuie să dansez cu ea în brațe, în cap, în spate. În tot acest timp o arunc în toate părțile, o prind, o smotocesc de o amețesc. Din nou râde din toți bojoceii. Partea proastă, a crescut atât de mult, că pentru jocul acesta trebuie să trag tare la sală. Oricum, nu țin ritmul cu creșterea ei. Dacă acum un an era ușurică și o aruncam ca pe o pană, acum mi-e să nu-mi rup șalele la un moment dat. 🙂

Diferite jocuri cu zarul și table. A primit niște jocuri de Crăciun. D’ăla de arunci zarul și muți pionul de câte ori îți arată zarul. Ce să zic. Are un noroc ceva de groază. Mă rupe pe genunchi. Așa că îi place să joace chestia asta again and again and again and again… Te poate prinde ora 1 noaptea cu ea și tot nu se plictisește.

Jocul de-a baletul. Lucrurile sunt simple(pentru ea). Ea e doamna de balet, iar eu învățăcelul ei. Nu vreți să știți cât de greu este să înveți să faci șpagatul la 34 de ani. Și dureros… Și chinuitor… 🙂

Jocul ei preferat: ”ba eu te iubesc mai mult”. Câștigă mereu. Mă iubește până în parc, pe urmă până la grădiniță, pe urmă până la o sută, apoi la lună, la soare, la un milion și o sută. Cedez. Fie cum zici tu, Natali!

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleVoi ce faceți cu copilul când zburați ”Cu avionul”? Vlogul de luni de pe COJOCARI.RO