Nu-mi plac manelele și nu o să le ascult. Niciodată! :)

Am văzut un trend pe Facebook. Înțeleg că mai nou este cool să asculți manele, să te intereseze fenomenul. Unii hipsteri sau mai puțin hipsteri merg chiar la concerte de manele.

Ideea în sine este frumoasă. Să nu-i mai discriminăm pe cei care sunt considerați de mulți marginali ai societății. Să înțelegem, să nu dăm cu pietre. Ce să zic? Jos pălăria. Discriminarea începe acolo unde se termină capacitatea noastră de a pricepe ce e cu oamenii de lângă noi.

Și nu o spun cu ironie. Manelele cică sunt un curent care reprezintă o parte din societatea românească. Cică este ceva balcanic. Se vorbește că maneliștii sunt talentați. Nu combat teoria, teoriile.

În ceea ce mă privește, există o singură problemă. Nu-mi plac manelele. Nu-mi plac și nu o să le ascult niciodată. Niciodată, niciodată, niciodată! Desigur, asta dacă nu sunt nevoit. De pildă, dacă își scot niște vecini boxele în fața blocului și o pun acolo de o nunta. Sau altă situație, când stau la semafor, iar mașina de lângă mine bubuie în ritmuri de manele.

Apropo, nu ascult manele la petrecere. Dacă la o petrecere se ascultă manele, sunt la una greșită. Mă ridic și plec.

Așadar, nu-mi plac manelele și nu o să le ascult. E o chestie de gust. Și cum ziceau strămoșii noștri: De gustibus non est disputandum. Știu, este o declarație șocantă! O fac pentru că vreau să fiu și eu măcar o dată în afara trendurilor. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAglomerație de DN1... în parc :)