Prima excursie de una singură a Nataliei

Am lăsat-o singurică în prima sa excursie. Pe Natalia, pe micuța mea balerină. A plecat cu grădinița la munte. Trec peste cele 8-9 ore de chin și suflet răvășit. Ce să vă zic? Trebuie să fii părinte ca să-ți fie dor și frică în același timp…

Așadar, a plecat dimineață. Dacă în timpul săptămânii trebuie să fiu foarte convingător ca să o trezesc dimineața. În dimineața excursiei a fost suficient să deschid ochii și… m-a simțit. 🙂 A sărit din pat, a mâncat totul, fără prea multe discuții și-a spălat dinții, s-a îmbrăcat. Toate astea înaintea mea. Nu voia să întârzie la autocar. Mi-a și zis cu importanță când coboram scările: ”tati, știi că nu vom merge cu microbuzul, cu autocarul. Autocarul este mai mare.”

Am lăsat-o la autocar. Am vorbit a mia oară despre cum te comporți în excursie. M-am dat un pic pe lângă șofer să văd cum este. Părea liniștit, la locul lui. Am coborât cu inima bubuind din autocar. I-am făcut din mână… Am plecat repede de acolo. Să nu mă răzgândesc să o opresc să plece în excursie. Singură. Prima dată în viață. Doamne, Doamne, fă să fie ok!

Chiar dacă, evident, nu era chiar singură. Erau educatori, mai erau și alți părinți. Totuși, nu eram noi acolo.

Vizita la Grădina Zoologică. Dar dacă un animal fioros scapă din cușcă?

Vizita într-o peșteră. Dar dacă se produce un cutremur, se rătăcește, cade, se lovește…

Așadar, cele 9 ore au trecut chinuitor de greu. 🙂

A venit ora revederii. Din autocar îmi coboară în brațe una bucată geantă și una bucată copil vesel, dar cel mai important: întreg.

Cu inima care și-a revenit la locul ei și bătând normal, o iau pe Natalia la întrebări. Cum a fost? Ce ai văzut la Zoo? Cum a fost în peșteră?
Răpunsul: ”ah, ne-am distrat de minune cu Anto(una dintre prietenele ei) în autocar. Am spus multe glume.”
”Și despre peșteră, Natalia?”, insist eu.
”Da, am fost și în peșteră, dar tot mai bine ne-am distrat în autocar”, mi-a explicat ea.

Atât. S-a dus să se culce. 🙂

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleNu-mi plac manelele și nu o să le ascult. Niciodată! :)