Bucureștiul – periculos pentru femei?

Cazurile de mai jos sunt, din păcate, sută la sută reale! Mi-au fost povestite de femei care au fost agresate fizic sau verbal în ultima lună în București. Oare orașul devine tot mai periculos? Nu știu ce să zic. Mai întâi le las pe ele să ne povestească.

Mergeam pe o stradă din București, prin cartierul meu. Era în plină zi, dar o zi cu puțină lume pe stradă. Din față venea un tip, să fi avut 25-30 de ani. Priveam în pământ. Nu eram îmbrăcată provocator(de parcă asta ar conta). Mi-am dat seama că vine spre mine și m-am ferit. Dar nu am scăpat. M-a împins între mașini. A încercat să mă îmbrățișeze, iar eu am țipat. Tare, tare. Abia atunci m-a lăsat în pace. A plecat.

Altă poveste nasoală.

Mergeam pe stradă. Era ziua, oameni destul de mulți. Mă simțeam urmărită. Îți dai seama de asta. Ai sentimentul acela că stă cineva cu ochii pe tine. M-am întors să-l văd. Un hăndrălău era pe urmele mele. Am cotit. Se ținea după mine. Nu-mi venea să cred. Am grăbit pasul. Și atunci a ajuns în dreptul meu și mi-a zis: ”ce te-aș…”. M-am blocat. A observat asta și mi-a aruncat: ”ce, nu-ți place?” Am plecat din loc, din fericire, am scăpat de el.

Istoria următoare ați citit-o pe Facebook. S-a și viralizat. S-au scris zeci de articole. Pe scurt, o tânără a povestit cum a fost oprită pe stradă, era spre seară. Un individ i-a cerut banii și tot ce are.

Nu m-a lăsat să-i dau tot, pentru că a început să mă bată. Eu nu am știut ce să fac, decât să țip după ajutor și să-l mușc de mână. Cred că a durat 2-3 minute toată treaba, ca apoi să iasă paznicul și să îl fugărească, dar ”domnul” deja mă bătuse serios și îmi furase și telefonul după ce mi-a rupt fusta. Din păcate, paznicul nu a reușit să-l prindă.

Dar nici poliția. Bătuta, tâlhărită, tânăra este încă șocată de ce i s-a întâmplat. Din păcate, nu i s-a făcut dreptate, deși de la caz a trecut aproape o lună. Poliția, cum am zis, nu l-a prins pe individ și nicio șansă să se întâmple ceva în acest sens.

Zi, seară sau noapte… Dacă ești femeie, nu ești în siguranță în orașul acesta. Indivizii certați cu bunul simț și bolnavi de-a dreptul știu că nu vor fi pedepsiți. Chiar dacă femeile depun plângere, poliția nu reușește să-i prindă. Așa că vor continua să agreseze, să bată, să tâlhăreasca femei pe stradă.

Ori am auzit prea multe astfel de cazuri în ultima vreme, ori chiar s-au întețit. Sper să nu am dreptate și să fie cazuri izolate.

ps: Până se decid autoritățile să facă, să dreagă ceva, poate nu ar fi rău să încercați niște cursuri de autoapărare.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleAm fost la expoziția ”Eroi în pijama”(Vlog de 1 iunie pe COJOCARI.RO)