Cum slăbești în… 3 ani? Cu sport!

Citesc articolele alea de doi bani care promovează slăbitul peste noapte și mă înfior. Mă întreb cât de reale, dar mai ales cât de sănătoase sunt ofertele? ”Mănâncă pastilele noastre tâmpite și vei slăbi 20 de kile în 4 zile”, ”bea lichidul acesta cretin și vei topi 10 kile în 2 zile”, despre aceste oferte vorbesc.

Când îți expui corpul la un asemenea șoc, trebuie să fii conștient de consecințe, de efectele secundare! Oare? Dacă ești cam disperat, te apuci de băut, de mâncat și îți supui corpul la tot felul de experimente idioate. Părerea mea! Dacă între timp s-a descoperit pastila minune de slăbit, anunțați-mă și îmi retrag cuvințelele înapoi.

Scriu asta pentru că am fost slab toată viața mea. Nu am avut niciodată vreo problemă cu greutatea. Dimpotrivă. Chiar îmi doream să am ceva șunculiță. Vorba aia, să fiu și eu om bine. La vreo 85 de kile.

Nu-ți dori ceva, că ți se poate împlini… Așadar, prin 2015 am ajuns io la 85 de kile. Oau. Nuuuu. Nu cred că asta mi-am dorit. Cum, naiba, scap de kilele astea care s-au așezat confortabil pe burtică, sub bărbiță? Răspunsul pe care mi l-am dat a fost unul singur: SPORT!

Deși unele haine nu mai încăpeau, fața mi se rotunjise, iar glumele pe seama ”greutăților” mele apăreau sporadic, nu am vrut să grăbesc procesul. Totuși, trebuia să fac ceva. Și, cum am zis, m-am apucat de sport des și foarte des. Pastilele, formulele magice nu erau pentru mine, dar nici nu voiam să renunț la mâncare. Urăsc să-mi fie foame. Vreau să mănânc, dar și să fiu fit. Să vedeți ce am făcut.

Până în acel moment făceam sport cam o dată pe săptămână. Așadar, am decis ca voi merge zilnic la sală. Mi-am schimbat complet regimul de viață. De la 85 de kilograme am ajuns, cum arată poza, în câteva luni bune, la 82.5. Eram descurajat. Prea puțin, dar nu am renunțat. Anul următor, în aceeași perioadă, scăzusem deja sub 80. Iar acum, în anul de grație 2018, am vreo 74 de kile și sunt la o greutate ideală.

Secretul? Sport zilnic. Atenție, mănânc tot și nu mă limitez la nimic. Dulciuri, carne, aluat. Nicio problemă. Totul se tratează cu sport. Singura chestie la care m-am limitat, să nu mănânc după ora 21.00. Dar nu pentru greutate. Pur și simplu, aveam un somn nesănătos, agitat.

Așadar, dacă vreți să dați jos niște kile, iată cum reușiți să o faceți în 3 ani, ci nu în 10 zile, nu într-o lună.

Vă treziți la 5.30. Mâncați bine. Mergeți la sală la 07.00. Munciți o oră. Apoi vă vedeți de viața voastră. Asta, zilnic. Kilogramele dispar singurele. Fără pastile și prostii.

Dacă io am reușit, reușiți și voi.

PS: Am descoperit că sportul este o plăcere. Că nu pot trăi fără mișcare. Acum nu mai fac sport ca să-mi mențin greutatea. Dacă nu fac mișcare, nu mă simt bine. Am descoperit că pot avea pătrățele pe abdomen sau că pot apărea mușchi în locuri unde nici nu știam că există mușchi. Am descoperit că sportul te poate relaxa. Că atunci când ai un corp tonifiat ești mai plin de sine și încrezut. Glumesc, ești mai sigur pe sine, mai încrezător. Dar asta este altă poveste, alt articol pe care o să-l citiți în curând pe acest blog.

Comentarii Facebook

comments

Next ArticleCe-ar fi... dacă m-aș muta la munte? Vlogul de luni