Nuntopatologie…

Nunta la care am fost invitat, io și alte sute de milioane de oameni din întreaga lume, a fost ca un film. Un adevărat film de Hollywood. Nu i-a lipsit nimic. Poate doar un pic de lacrimi pe genele alea lungi și frumoase, ca să strălucească și mai mult ochii căprui.

Dar să vă zic cum am ajuns la nunta asta. Nu știam că sunt invitat. Nici măcar nu știam când e nunta. Era o minunată zi liberă. Stăteam pe canapea. Dacă vă spun că nu eram pregătit de nuntă, înseamnă că nu vă spun nimic. Era cald și mă îmbrăcasem în pantaloni scurți. Și cum citeam io așa dintr-o carte haioasă a unor ruși geniali(Ilf și Petrov), observ că îmi zbârnâie telefonul.

Ce dracu? Sunt invitat la nuntă. Pana mea. Nu am chef. Zic, să dau totuși play. A învins curiozitatea jurnalistică. Am dat click și… buf, m-am teleportat în catedrala aia plină de flori. Eram ba lângă Harry care o aștepta pe Meghan, ba lângă regina ce privea în gol puțin cam prea exigent pentru un eveniment atât de fericit.

Eram acasă, pe canapea, dar eram și acolo, în Londra, la un eveniment monden spectaculos. Să ne înțelegem, io nu mi-s un consumator de astfel de evenimente. Am dat play din curiozitate… M-a prins Casa Regală Britanică și… Cu toată rușinea, recunosc, m-am uitat în continuare.

Cum el a așteptat-o pe ea. Cum apoi i-a spus cuvinte dulci, iar ea și-a lăsat ochii în pământ. Prințul era aristocrat până la ultimul fir roșcat. Mireasa părea fină, simplă și pură. Bă, ce să mai, poveste reală cu prinți și prințese. Iar femeia din mine a învins. M-a obligat să mă uit până la final la ceremonie.

Totul decurgea după un scenariu… cinematografic. Chiar și preotul american volubil și plin de glume făcea parte din film.

Nu credeam că o să ajung să fac asta. Nu credeam că o să mă uit până la capăt la o nuntă, pe telefonul meu, în direct. Ah, să nu uit. M-am uitat pe youtube. Fără să-mi dau seama, am făcut și niște print screen-uri. De ce? Doamne, de ce? Oare cum s-o numi boala asta? Nuntopatologie?

Comentarii Facebook

comments

Next ArticlePrâslea cel Voinic